Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Voorst Actueel Nieuws Rode Kruis Week 2017
17 juni 2017 |

Rode Kruis Week 2017

Rode Kruis Week in regio Voorst van start

Duizenden vrijwilligers gaan komende week (18 t/m 25 juni 2017), tijdens de Rode Kruis Week, met een collectebus langs de deuren om steun te vragen voor de regionale hulp van het Rode Kruis. Ook worden er in het gehele land activiteiten georganiseerd rondom de hulporganisatie. Dat gebeurt ook in Voorst

Regio
De afgelopen maanden hebben veel scholen in de regio meegedaan aan het lesprogramma EHBO leer je zo! Meer dan 300 leerlingen hebben inmiddels een certificaat ontvangen. Dit programma is o.a. mogelijk gemaakt door de supermarktketen COOP Op woensdagochtend op de school de Kleine Wereld in Twello vindt er een groot Rode Kruis feest plaats.
Leerlingen hebben EHBO lessen gehad en sluiten het feestelijk af.
Het programma is bedoeld voor leerlingen, ouders, familieleden, verzorgers, buurtbewoners en andere belangstellenden. Op de school mogen kinderen het Rode Kruis Spel spelen en kan iedereen een ritje maken in onze voertuigen. Wethouder Harjo Pinkster en voorzitter Anton Jansen zullen het spel officieel openen.
Er is een kraampje met verkoop van diverse leuke zelfgemaakte spullen en informatie over het Rode Kruis.

Afbeeldingsresultaat voor rode kruis quest

Rode Kruis Week
Ieder jaar is er een speciale Rode Kruis Week, dit jaar van 18 tot en met 24 juni. Tijdens deze week is er aandacht voor regionale hulpverlening van de noodhulporganisatie. Met de opbrengst van de collecte kan een Rode Kruis-afdeling bij jou in de buurt activiteiten opzetten voor iedereen in de regio. Van jong tot oud. Van het rode kruis op school project tot helpen bij het vervoer van en naar een dagbesteding. Verder verzorgen we voor iedereen EHBO cursussen en zijn we aanwezig bij diverse evenementen om de veiligheid te garanderen.

Hier om te helpen
Het Rode Kruis staat altijd paraat; 30.000 vrijwilligers staan in Nederland klaar om te helpen. De vrijwilligers worden ingezet bij noodsituaties, zoals een grote brand of overstroming, en onze EHBO-vrijwilligers helpen ook op evenementen en festivals. Daarnaast bereidt het Rode Kruis mensen voor op een noodsituatie, zodat zij zichzelf kunnen redden en oog hebben voor anderen in nood.

150 jaar
Het Nederlandse Rode Kruis viert dit jaar zijn 150-jarige bestaan. Gedurende het hele jaar zijn er bijzondere activiteiten om stil te staan bij dit jubileum. Zo wil het Rode Kruis in september met 2500 mensen in Amsterdam het wereldrecord ‘EHBO-les’ verbreken.


Artikel delen?