Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Voorst Actueel Nieuws Opening garage
15 december 2013 |

Opening garage

​​Op zaterdag 30 november werd het Rode Kruisgebouw achter het Medisch Centrum De Mölle te Klarenbeek geopend.

Na een welkomstwoord door de Rode Kruis voorzitster Trees Krijnen, kreeg de Voorster burgemeester Jos Penninx, de eer om na een korte toespraak, de sleutel te ontvangen om het gebouw officieel te openen. Daarna kregen de genodigden gelegenheid het gebouw te bewonderen.

Het gebouw zal gebruikt worden voor de stalling van de voertuigen en aanhangers en voor de opslag van diverse hulpmiddelen. Tevens is er een ruimte in het gebouw gerealiseerd voor Stichting de Hertenkamp voor de opslag van diervoeders.

Dit gebouw is tot stand gekomen door sponsoring zowel financieel als met middelen door vele bedrijven en particulieren. Daarnaast is dit gebouw geheel door vrijwilligers gebouwd.

Twee van deze vrijwilligers werden speciaal naar voren gehaald. Harry Koolman, een vrijwilliger, die tijdens het gehele bouw alles aanpakte en vele uurtjes hieraan heeft besteed. Als laatste klus mocht hij het naambordje “Rode Kruis afdeling Voorst” met huisnummer 14 (Achter de Molen) aan het gebouw schroeven. 
De grote inspirator en coördinator Henk Hurenkamp mocht vervolgens de schop ter hand nemen om een straatnaambordje te plaatsen. De voorliggende parkeerplaats kreeg de naam “Vrijwilligersplein”. Dit om alle vrijwilligers die zich voor de bouw hebben ingezet, alle Rode Kruis vrijwilligers en alle vrijwilligers in het algemeen te bedanken. Aansluitend was er een gezellig samenzijn met de genodigden. De dag werd besloten met een dankjewel-avond voor de bouwers.​