Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Voorst Actueel Nieuws Nieuwjaarsreceptie 2015
7 januari 2015 |

Nieuwjaarsreceptie 2015

Vlnr staand: Voorzitter Trees Krijnen, Wim Hulleman, Martien Boerkamp en Gerard Schoenaker. Zittend: Jannie Nieuwland, Mina Hekkert en Annie van de Lit.

Drukbezocht nieuwjaarsreceptie Rode Kruis Voorst

Op dinsdag 6 januari werd de nieuwjaarsreceptie van het Nederlandse Rode Kruis afdeling Voorst gehouden in een drukbezochte volle zaal van Restaurant Pijnappel te Klarenbeek.

Voorzitter Trees Krijnen


Een nieuw jaar met nieuwe kansen, nieuwe ideeën en vernieuwing. Nu wil ik eerst met u samen terugblikken op het oude jaar.
Het afgelopen jaar is er weer hard gewerkt binnen de afdeling. De nieuwe garage in Klarenbeek is in gebruik genomen en het blijkt een prima onderkomen voor de voertuigen en materialen.
De groepen van de Welfare zijn weer heel actief geweest. Er zijn wat interne verhuizingen geweest in de verzorgingshuizen en ook in Klarenbeek zal binnenkort de groep gaan verkassen naar een nieuw onderkomen.
De jaarlijkse collecte is weer goed verlopen. De opbrengst is absoluut onmisbaar voor de afdeling, om alles te kunnen financieren. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe kleding en onderhoud van de voertuigen. In Twello kan de vereniging nog veel collectanten gebruiken, De komende Rode Kruis collecte is in de week van 15 tot en met 20 juni. Ook bij de komende collecte komt de gehele collecteopbrengst geheel ten goede aan de Voorster afdeling.
Verder zijn er wederom veel hulpverleningen geweest door de noodhulpvrijwilligers binnen en buiten de gemeente. Diverse vrijwilligers zijn opgeleid voor grootschalige hulpverleningen. Dat heeft al geresulteerd in diverse landelijke inzetten, waaronder de Zwarte Cross en de van Dam tot Damloop. Ook is er door diverse vrijwilligers geholpen tijdens de Nijmeegse Vierdaagse en in Zutphen, toen daar een passagiersschip ontruimd moest worden. Ook memoreerde Trees de hulpverlening door diverse vrijwilligers in de vakantiehotels en op het vakantieschip de Henri Dunant. De inzetten binnen de gemeente zijn zeker niet onbelangrijk, het Rode Kruis moet ook gezien worden en bekend zijn.
Het weekeind in Lemele was ook weer een succes. Veel gasten hebben genoten van een paar gezellige dagen. Het thema koningshuis zorgde voor veel hilariteit en ook voor mooie momenten. Alle gasten zijn weer verwend en verzorgd door onze eigen vrijwilligers en het verdere programma, met onder andere zang en muziek uit diverse gelederen is een compliment waard.
Vorig jaar zijn er weer veel opleidingen gegeven en zijn er nieuwe vrijwilligers bijgekomen. Vooral is het fijn, dat daar jongeren bij zijn, die straks het werk kunnen voortzetten. Ook voor het nieuwe item, de ‘Zelfredzaamheid’, heeft de afdeling vrijwilligers die zich daarvoor gaan inzetten. Zij onderzoeken nu de mogelijkheden en onmogelijkheden voor de afdeling, wat zeker zal resulteren in diverse nieuwe activiteiten.
“Het bestuur van de afdeling Voorst wil iedereen bedanken voor zijn inzet en ook wensen we iedereen succes voor het jaar dat voor ons ligt, bij het uitvoeren van zijn of haar vrijwilligerswerk.”, aldus de voorzitter.

Voorzitterschap eindigt eind januari


“Tot slot wil ik meedelen dat ik binnenkort mijn voorzitterschap van deze afdeling beëindig. Ik heb in deze functie de afgelopen vijf jaar met plezier gewerkt. Afdeling Voorst is een afdeling met actieve en gemotiveerde vrijwilligers en ik hoop dat mijn opvolger dit ook zo mag ervaren. Bedankt iedereen voor de fijne samenwerking en voor de prettige manier waarop ik ben ontvangen, als zijnde toch een vreemde eend in de bijt. Ik blijf wel als vrijwilliger in deze afdeling, dus u zult mij ongetwijfeld nog wel tegen komen.
Dan als laatste wensen wij, als bestuur, iedereen, veel wijsheid, gezondheid en geluk in 2015.”
Wim Licher had de eer Trees namens het bestuur te bedanken voor al haar inzet en wenste haar veel succes.

Jubilarissen Evenementenhulp
Er werden drie heren van ‘Evenementenhulp’ in het zonnetje gezet door Wim Licher, namelijk Wim Hulleman, Martien Boerkamp en Gerard Schoenaker.

Wim Hulleman


Wim Hulleman is al meer dan 40 jaar actief binnen de afdeling. Ruim 40 jaar geleden kwam Wim al bij de afdeling vanwege zijn technische kennis. Hij werd pas ingeschreven nadat hij zijn Eerste Hulp diploma had gehaald. Die technische kennis gebruikt hij nog binnen de afdeling. Wim is een lange periode coördinator Verbindingen geweest, verzorgde de instructiecarrousel alvorens het Bussloo seizoen startte. Wim gaf dan duidelijk uitleg over de mobilofoons, hoe deze aan te sluiten en te gebruiken, zowel voor de hoofdpost als de subpost.
Hij haalde het ‘Fordjesdag’ voor de afdeling binnen, waarbij vele ouderen een heerlijk dagje worden rondgereden in oude Fords. Naast de evenementen zet Wim zich ook in voor de sociale activiteiten van de afdeling, zoals Lemele en sociaal vervoer.
Wim, wij waarderen je inzet en je enthousiasme, we hopen dat we nog meer mooie momenten met je mee mogen maken. Dank je wel.

Martien Boerkamp


Martien Boerkamp is al 20 jaar een goedlachse hulpverlener. Iemand die het altijd positief inziet. Bij de lessen en met inzetten is hij altijd zeer actief. Iemand die niet bij de pakken gaat neerzitten. Ondanks zijn drukke bezigheden als ‘pensionaris’ kan hij ook altijd tijd maken om onder andere voor de collecte een straat te lopen. Martien staat zijn mannetje zeker.

Gerard Schoenaker


Gerard Schoenaker is ook al 20 jaar bij actief. De laatste jaren als voertuigen beheerder in de kerngroep. Hierin is hij ook de tweede verbindingsman. Gerard is als hulpverlener actief op diverse evenementen als het uitkomt met zijn werk en zijn huishouden. Hij zoekt een goede balans tussen die drie activiteiten. Naast hulpverlener is ook Gerard actief in de sociale kant van het Rode Kruis, met de eigen afdeling tijdens Lemele, maar ook landelijk bij de huizen als chauffeur/verzorgende. Gerard is een stabiele factor binnen de kerngroep en gehoopt wordt dat hij hier nog een hele tijd actief in wilt zijn.
Wim Licher die de jubilarissen in het zonnetje zette: “Om deze mannen dit mogelijk te maken om hun vrij tijd te besteden aan de medemens is er een thuisfront nodig die dit begrijpt en ondersteund. Hiervoor willen wij het thuisfront danken voor hun begrip en medewerking, zonder hen kunnen wij het werk voor de samenleving niet doen. Dank jullie wel.”

Jubilarissen Welfare
Er werden drie dames van de Welfare gehuldigd. Zij werden in het zonnetje gezet door Diny Debets. De verraste jubilarissen waren: Annie van de Lit, Mina Hekkert en Jannie Nieuwland.

Annie van de Lit


Annie van de Lit is al tien jaar vrijwilligster en doet dat met veel plezier samen met je collega's in Benring te Voorst. Jannie staat hier naast haar en verder zijn er nog twee Annie's wat soms wel eens wat verwarring geeft bij de deelneemsters. Je bent nog steeds een bezige bij, je houdt in Voorst de financiën bij, na het verkopen en zij is ook vaak te zien als er verkopen zijn. “Annie ik hoop dat je nog vele jaren bij de welfare actief blijft, ook namens het bestuur hartelijk dank voor al je inzet.” Ook haar man Rijk werd bedankt voor zijn ondersteuning.

Mina Hekkert


Mina Hekkert is ondertussen ook tien jaar vrijwilligster in Twello, op de dinsdagmorgengroep Irene. Mina is begonnen in gebouw Het Baken waar de Welfare ook het depot had. Jammer genoeg moesten zij daar weg, maar ook in Irene heeft zij haar plaatsje weer gevonden samen met Hannie, Attie en Carla. Mina maakt samen met een groepje dames mooie wenskaarten en de afgelopen maanden ook hele mooie kerstkaarten. Zij borduurt ook graag, als het maar niet te groot is. “Mina ook mede namens het bestuur hartelijk dank voor al die jaren van inzet.”

Jannie Nieuwland


Jannie Nieuwland is al tien jaar vrijwilligster. Jannie is het aanspreekpunt bij de Benring te Voorst en zit daarom ook in de werkgroep die samen er voor zorgt dat er af en toe nieuw materiaal gekocht wordt in Lichtenvoorde. Verder regel Jannie daar het verkopen. Zij helpt ook met het verkopen in Klarenbeek of op het Klompenweekend. Zij komt vaak met nieuwe ideeën en modellen voor truien, shawls poncho's en bedenkt wel weer iets nieuws voor de deelneemsters, wat toch steeds moeilijker wordt omdat deze dames ook steeds ouder worden. “Jannie ook namens het bestuur bedankt voor al die jaren van inzet. Ook wil ik Bettie bedanken voor zijn inzet. Regelmatig wordt er een beroep op hem gedaan voor vervoer van materialen.”
Ook alle partners van de jubilarissen werden bedankt en kregen een prachtig boeket bloemen. Ook al zijn zij geen Rode Kruis vrijwilligers, zij bieden vaak hulp, indien nodig.
Na het huldigen van de jubilarissen, uiteraard met een mooi boeket bloemen, is de avond feestelijk en gezellig voortgezet.


Foto's: Bert Visser