Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Voorst Actueel Nieuws Nieuwjaarsreceptie 2014
7 januari 2014 |

Nieuwjaarsreceptie 2014

Op dinsdagavond 7 januari hield het Nederlandse Rode Kruis afdeling Voorst haar goedbezochte nieuwjaarsreceptie bij de Vier Seizoenen te Twello. 

De voorzitter, mevrouw Trees Krijnen, maakte in haar speech bekend dat 2013 voor de afdeling een bijzonder heftig jaar is geweest. Er is in 2013 bijvoorbeeld heel hard gewerkt door veel vrijwilligers om de bouw mogelijk te maken van een nieuwe garage in Klarenbeek, waarin ook ruimte is voor opslag van de materialen. Het bestuur is heel dankbaar en trots op het feit dat er zoveel mensen bereid waren om vrijwillig de handen uit de mouwen te steken. Het was anders niet te realiseren geweest. Zij bedankte iedereen die daar een “steentje” aan heeft bijgedragen, door helpende handen of financiële bijdragen. Het pleintje voor de garage is met recht het “vrijwilligersplein” genoemd, aldus de voorzitter. 
Ter afronding wenste Trees, namens de leden van het bestuur, iedereen een heel goed en vooral gezond 2014, veel plezier en wijsheid toe in de uitvoering van het vrijwilligerswerk. 
Na de speech zijn zes vrijwilligers in het zonnetje gezet, allen jubilarissen. Ook alle partners van de jubilarissen werden bedankt. Ook al zijn zij geen Rode Kruis vrijwilligers, zij bieden vaak hulp, indien nodig. 
Na het huldigen van de jubilarissen, uiteraard met een mooi boeket bloemen, is de avond feestelijk en gezellig voortgezet.

Jubilaris Bestuur

Bert Visser, 20 jaar vrijwilliger. Hij is in 1993 zijn EHBO diploma gaan halen en is toen bij de Rode Kruisafdeling Voorst terecht gekomen. Hij heeft daar vele vervolgopleidingen gedaan, waaronder Opvang en Verzorging, SIGMA- (assisteren ambulancepersoneel bij rampen en calamiteiten) en kaderopleiding, zodoende mocht hij ook EHBO- / Eerstehulpverlening- en BHV- instructie / les geven. Hij heeft zich daarnaast ook ingezet bij allerlei hulpverleningen en activiteiten, waaronder de bloeddonatieavonden in Klarenbeek en Twello. Sinds 2001 is hij actief als bestuurslid. Als PR man is hij vanaf het begin actief met zijn camera en pen, om al het nieuws en activiteiten uit de afdeling, vast te leggen voor het Voorster Nieuws. Zo blijven de inwoners van de gemeente Voorst op de hoogte van het werk van de afdeling. Bert doet zijn werkzaamheden altijd met veel plezier. Bert werd bedankt voor al zijn werk en inbreng. Nu op naar de 30 jaar!

Jubilarissen Welfare

Martha Bleumink is, ruim 30 jaar vrijwilligster. Vanuit Leuvenheim komt zij wekelijks naar Klarenbeek, om samen met haar collega’s een gezellige ochtend voor de deelnemers te verzorgen. Iedereen is blij met haar en haar hulp bij o.a. moeilijk borduurwerk. Ook maakt zij van kleine restanten nog leuke cadeautjes en met veel plezier. Martha werd vooral hiervoor bedankt.

Mieke Hafkamp is ook al meer dan 30 jaar vrijwilligster. Mieke is actief in het Martinushof, samen met collega’s op de dinsdagmorgen. Zij heeft veel deelnemers geleerd en geholpen met tekenen, verven en mandala’s kleuren. Nooit is iets te gek of te veel voor haar. Mieke werd vooral hiervoor bedankt.

Wil Brekveld is al meer dan 20 jaar vrijwilligster, bij een gezellige groep op maandagmiddag in Het Grotenhuis. Zij is altijd zeer actief als er verkopen zijn en bijvoorbeeld tijdens het klompenweekeind. Zij weet altijd iets leuks te maken van onder andere handdoekjes. Zij maakt er bijvoorbeeld een olifant of hoed van. Zo ook leuke cadeautjes, op die manier. Wil werd bedankt voor al haar werk en inzet.

Mieke Hendriks is 20 jaar vrijwilligster bij het Rode Kruis en actief in ​Klarenbeek. Gezelligheid staat bij haar hoog in het vaandel. Zij is heel goed in borduren en ziet in nieuwe stoffen nieuwe mogelijkheden. Zij is ook sinds vijftien jaar actief in de werkgroep van de Welfare en denkt mee over nieuwe materialen, et cetera. Mieke werd ook bedankt voor haar bijdrage.

Annie van de Hel is 10 jaar vrijwilligster is de Benjamin, wat betreft het aantal jaren, dat zij de groep in Klarenbeek versterkt. Volgens Diny Debets heeft zij een goede leerschool gehad, door al die fijne collega’s. Volgens goed ingelichte kringen neemt zij vaak werk mee naar huis om dat af te maken. Ook kaarten maken vind zij leuk. Dat kan ze ook heel goed. Ook Annie werd bedankt voor haar inbreng. 

District

Door reorganisatie van de districten werden de drie scheidende district bestuursleden, die de Voorster afdeling vertegenwoordigden: Trees en Theo Krijnen en Henk Hurenkamp door Elsenoor Woutersen bedankt voor hun inzet. Zij kregen ieder een prachtige bos bloemen. 

Verrassing

Ook kwamen de leden van de oud-ijzer commissie uit Klarenbeek nog met een verrassing. De opbrengst van het oud ijzer van het jaar 2013 is geschonken aan de Rode Kruis afdeling ten behoeve van de nieuwbouw van de garage. Voorzitter Trees, mocht een bord onthullen en daar stond het geweldige bedrag op van maar liefst EUR 7.451,52. Henk Hurenkamp en zijn maten werden heel hartelijk bedank voor deze mooie gift.

Jubilarissen2014.JPG
Achter vlnr: Bert Visser, Annie van de Hel en Wil Brekveld. 
Voor vlnr: Mieke Hafkamp, Martha Bleumink en Mieke Hendriks.