Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Voorst Actueel Nieuws Nieuwe voorzitter
1 februari 2015 |

Nieuwe voorzitter

​Anton Jansen nieuwe voorzitter Rode Kruis Voorst
1505nrk.JPG
Tijdens de afgelopen oer gezellige nieuwjaarsreceptie in restaurant Pijnappel te Klarenbeek werd Trees Krijnen, na haar afscheidsspeech in het zonnetje gezet en bedankt voor haar geweldige, vooral sociale inzet als voorzitter van de Nederlandse Rode Kruis afdeling Voorst. Ondertussen is Anton Jansen bereid gevonden haar functie over te nemen. Tijdens de afgelopen bestuursvergadering, dinsdagavond 20 januari, werd de voorzittersfunctie, die 1 februari 2015 ingaat, alvast aan Anton overgedragen en mocht hij voor het eerst voorzitten.

Nieuwe voorzitter Anton Jansen
Met de komst van 54-jarige Anton Jansen heeft het Rode Kruis bestuur een voorzitter binnengehaald die kan bogen op een schat van ervaring op zowel het beleids- als bestuursterrein.
Anton is werkzaam bij de politie-eenheid Oost Nederland, onder meer als senior beleidsadviseur; het beleidsveld rondom Veilige Publieke Taak –geweld tegen medewerkers met een publieke taak- en lid van het bondsbestuur van de politievakbond (ACP).
Binnen de sport was hij voorzitter van onder andere zwemsportvereniging De Spreng uit Brummen, jarenlang verengingsondersteuner binnen de KNZB en lid van de Sport Advies Raad van de gemeente Brummen. “In maar 2014 ben ik teruggetreden als voorzitter van de Spreng, waarna ik mij een half jaartje ‘bestuurlijke rust’ heb gegund en die rust is nu weer voorbij, want met ingang van 1 januari 2015 ben ik de nieuwe secretaris binnen het bestuur van de Ome Joop’s Tour geworden en per 1 februari 2015 wordt ik benoemd als voorzitter van het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Voorst.”, geeft Anton Jansen aan.
Anton heeft er geen enkel probleem mee dat het half jaartje ‘bestuurlijke rust’ nu voorbij is. Integendeel: “Het is voor mij in het leven belangrijk dat ik het gevoel krijg dat je iets kan betekenen voor je medemens. Vandaar dat ik mij graag inzet voor organisaties met een maatschappelijk karakter. Het Nederlands Rode Kruis, afdeling Voorst is, evenals de Ome Joop’s Tour, zeer zeker zo’n organisatie!”, aldus Anton Jansen.

Voormalig voorzitter Trees blijft actief
Trees Krijnen is de afgelopen vijf jaar voorzitter geweest van de Rode Kruisafdeling Voorst. Trees zei in haar afscheidsspeech als voorzitter onder andere het volgende: “Met plezier ben ik vanaf 2010 voorzitter geweest van de Rode Kruis afdeling Voorst. Ik heb de vrijwilligers van deze afdeling leren kennen als gemotiveerd, behulpzaam en zeer enthousiast. Daarom was het zeer prettig om samen te werken. Op locaties waar onze vrijwilligers ingezet werden, kon ik constateren, dat ze zeer deskundig bezig waren, dus ook goed opgeleid! Eén van de hoogtepunten uit de afgelopen jaren is de oplevering geweest van ons nieuwe gebouw in Klarenbeek, waar onze wagens en materialen een goed onderkomen hebben. En dat gebouwd is door vrijwilligers! Ook de Rode Kruiscollecte, die wij enkele jaren geleden hebben moeten (her)opzetten binnen onze Gemeente is gegroeid en door de aanwas van het aantal collectanten, hebben we inkomsten voor onze afdeling. Er is hard gewerkt door alle Rode Kruisvrijwilligers en ik wil hen bedanken voor alle inzet van de afgelopen jaren. Zonder hen kunnen we en zijn we niets. Daarbij wil ik opmerken dat ook de leden van het bestuur vrijwilligers zijn! De nieuwe voorzitter wens ik van harte succes en ook veel plezier in de uitvoering van zijn werk.” Afscheid nemen als voorzitter betekent voor Trees geen afscheid van de afdeling. Trees blijft actief binnen de afdeling, doet dat graag en met veel plezier.

Foto: Bert Visser