Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Voorst Actueel Nieuws Negenjarige Lotte doneert spaarcentjes
2 oktober 2016 |

Negenjarige Lotte doneert spaarcentjes

​De negenjarige Klarenbeekse Lotte Dolman, wonende aan Klarenbeekseweg 38, is een fanatiek voetbalster van SC Klarenbeek. Dit is haar lust en haar leven. Daarnaast is zij een echte creatieveling. Zij maakt van alles en de laatste tijd is ze druk bezig met het maken van de loom-armbandjes en -sleutelhangers. Ze maakt hier allerlei creaties van, waaronder allerlei soorten armbandjes, ringen en Minions. Haar hobby liep een beetje uit de hand en verkocht voor 50 cent armbandjes of ringen.
De gulle Lotte denkt nu al aan haar medemens. Ze zag haar buurvrouw, actief Rode Kruis Voorst lid, aan de overkant van de weg, wekelijks mensen helpen bij het vervoer van en naar het MFC en weet dat de vereniging mensen helpt in nood. Ze had van haar buurvrouw ook gehoord dat het Rode Kruis nieuwe tenues en een nieuwe ambulance nodig heeft, en dat dat veel geld kost. Ook assisteert buurvrouw Anneke bij evenementen. Mede daarom dacht Lotte bij haar eerst verdiende euro`s; wat ga ik hier mee doen? De keuze was dan ook al gauw gemaakt. Ze besloot haar verdiende 20 euro te doneren aan het Voorster Rode Kruis.
“Ben je ook geïnteresseerd in een leuke loomband, kom dan gerust even aan.”, aldus de enthousiaste Lotte.
Het ondernemers bloed zit zeker in de familie Dolman, want Lotte en haar broer Tim helpen opa Hendrik bij het kweken en verkopen van pompoenen en kalebassen. Hiervan kunnen ze ook voor hen zelf weer leuke dingen kopen, zoals bijvoorbeeld een voetbal of voetbaltenue.

1639lotte.jpg
Lotte druk doende met haar nieuwste creatie. 

Foto: Bert Visser

Artikel delen?