Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Voorst Actueel Nieuws Kinderbeestfeest 2016
7 juni 2016 |

Kinderbeestfeest 2016

​Op vrijdag 3 juni 2016 werd het 17e Kinderbeestfeest gehouden in en om Amsterdam. Op deze bijzondere dag worden zieke kinderen met hun familie vanuit Noord-Holland en Flevoland uitgenodigd voor een avond opening van Artis. Hierbij is Artis speciaal voor deze doelgroep geopend en worden er diverse activiteiten gedaan voor deze kinderen en hun familie.

De kinderen en hun familie worden over het land vervoerd met hulpverleningsvoertuigen van o.a. politie, brandweer, ambulancediensten, douane, ProRail, defensie en het Rode Kruis. Ook over het water worden ze vervoerd door o.a. ​de reddingsbrigade en de politie.

Onze afdeling heeft met zijn twee voertuigen dit jaar voor het eerst meegedaan. Het was een prachtige dag, niet alleen vanwege het mooie weer maar ook omdat je de kinderen ziet genieten en de rest van het gezin ook. Voor de beide chauffeurs was het ook genieten om eens dwars door de binnenstad te mogen rijden met "toeters en bellen". Het dankbare wat je krijgt van de kinderen, de gezinnen en van de mensen aan de kant van de weg is zo overweldigend, daar doe je het voor.

Voor meer informatie omtrent het Kinderbeestfeest zie de site www.kinderbeestfeest.nl

Hieronder een filmpje van onze route Kameel via YouTube en wat sfeerfoto's van de colonne.

YouTube filmpje van route Kameel​

IMG-20160603-WA0007.jpeg
IMG-20160603-WA0015.jpeg
Route Kameel opgesteld bij Artis.


Artikel delen?