Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Voorst Actueel Nieuws Crisisopvang Vluchtelingen Voorst
28 oktober 2015 |

Crisisopvang Vluchtelingen Voorst

​​

Vluchtelingen opvang in Voorst,
​​​​
De vrijwilligers van de afdeling Voorst zijn actief bij de opvang van vluchtelingen in Nederland. Dit vanuit de grondbeginselen​​, de oorsprong van het Rode Kruis om mensen te helpen in tijden van nood.

In de gemeente Voorst worden vluchtelingen 72 uur opgevangen, de zogeheten crisisopvang. Dit betekend dat de vluchtelingen voor 72 uur opgevangen worden alvorens ze weer naar een volgende locatie worden overgebracht. Dit komt omdat de AZC’s overvol zijn.

De crisisopvang vind plaats in het voormalige bankgebouw van de Rabobank aan de Rijksstraatweg in het dorp Voorst. Het Rode Kruis is daar primair aanwezig voor de Eerste Hulp. Deze hulp bestaat naast het “pleister plakken” ook uit geruststelling, hierbij kan je denken aan het bieden van een luistend oor, het meedoen met een activiteit of het oefenen van de Nederlandse taal. Op dit moment zijn er al 2 groepen geweest waaraan wij onze medewerking hebben verleend en wij staan klaar voor de volgende opvang van onze medemens in nood.

Hierbij werken wij samen met de gemeente Voorst​​​, Vluchtelingenwerk ​​(zij leveren ook een tolk die essentieel is), Vigilat en diverse vrijwilligers vanuit het dorp Voorst.

Hiermee dragen wij ons steentje bij aan deze humanitaire ramp.

Kijk voor meer informatie op de onderliggende links:


Foto: Jos Penninx, Burgemeester gemeente V​oorst