Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Voorst Actueel Nieuws Collecte en Red Cross Quest
3 juli 2017 |

Collecte en Red Cross Quest

​Rode Kruis week 2017

In de week van 18 t/m 25 juni was de landelijke Rode Kruis week. De week waarin we naast de collecte ook aandacht vragen voor een bepaald doel. Dit jaar was dat het bevorderen van EHBO lessen in het onderwijs.

Collecte

In de gemeente Voorst en in geheel Klarenbeek zijn de collectanten weer aan de deur geweest om een bijdrage te vragen voor het werk van het Rode Kruis. Dit heeft u weer gul gedaan waardoor we ruim 10.400 euro hebben ontvangen om te gebruiken in datzelfde gebied. Dit bedrag is aan de afdeling om zelf te besteden met al onze projecten. Ook voor EHBO lessen op maat voor het basisonderwijs waar we middels het COOP-fonds al mee gestart zijn.
We willen alle mensen die gegeven hebben op welke manier dan ook hartelijk bedanken. Daarnaast bedanken we alle collectanten, wijkhoofden en alle andere vrijwilligers die de collecte mogelijk hebben gemaakt. Zij hebben zich geheel vrijwillig voor het Rode Kruis ingezet.

Red Cross Quest

Op de woensdag 22 juni was de afronding van een Rode Kruis EHBO voor de basisschool “EHBO leer je zo” op de Kleine Wereld te Twello. Zij deden dit middels het vragenspel Red Cross Quest. Hierbij gingen de kinderen in groepjes langs vragen en opdrachten waarbij er een vrijwilliger stond om ze te helpen. De ochtend werd geopend door de wethouder van de gemeente Voorst, dhr. Pinkster en de voorzitter van het Rode Kruis Voorst, dhr. Jansen middels een parcours dat ze moesten afleggen met een rolstoel. Daarna gingen de kinderen de Quest doen waarbij o.a. gezocht werd naar teken, een bloedneus dichtgedrukt moest worden op een hele grote neus, met een rolstoel gereden werd door obstakels. Ook was er een LOTUS die diverse “verwondingen” maakte bij de kinderen. De kleuters werden door de 2 voertuigen van het Rode Kruis rondgereden.
Zeker door het mooie weer was het een geslaagde ochtend die zeker voor herhaling vatbaar is. Als afdeling willen wij de school hartelijk bedanken voor de goede samenwerking en het enthousiasme om de Red Cross Quest bij hen te houden. Ook bedanken wij alle vrijwilligers die hebben bijgedragen aan het succes van deze ochtend.
Hieronder een aantal foto’s:

 

 


Foto’s: Carin Slagter

Artikel delen?