Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Voorst Actueel Nieuws 100ste 4Daagse en Zwarte Cross
27 juli 2016 |

100ste 4Daagse en Zwarte Cross

​Het Rode Kruis was afgelopen week o.a. druk met de hulpverlening op grote evenementen in de omgeving. Hier waren diverse Rode Kruis vrijwilligers van de afdeling Voorst actief.
Afgelopen week waren er 4 vrijwilligers actief tijdens de Nijmeegse 4Daagse die zijn 100 jarig jubileum had. Dit was door het warme weer een zware tocht waarbij de hulpverlening meer was dan alleen de goede blaarbehandeling. 2 Vrijwilligers waren actief in de blaarbehandelingen/EHBO en 2 vrijwilligers waren actief als chauffeurs om materialen en hulpverleners te vervoeren. Ook was er 1 vrijwilliger al weken voor de 4Daagse actief op het magazijn te Apeldoorn en Loenen om de materialen klaar te zetten.
Naast de 4Daagse waren er 6 vrijwilligers actief op de Zwarte Cross. Ook hier zijn er diverse EHBO inzetten zoals postleider of EHBO-ers. Een groots evenement met diverse hulpvragen. Ook hier was 1 van onze hulpverleners al eerder actief tijdens de opbouw van de posten.
Onze hulpverleners ziet u tijdens evenementen in de omgeving maar ze zullen ook in September aanwezig zijn tijdens de Strongmanrun in Hellendoorn en de Dam-tot-dam loop in Zaandam.
Wilt u ook meehelpen met de hulpverlening tijdens evenementen, in uw omgeving of landelijk, geef u dan op als vrijwilliger van het Rode Kruis via email vrijwilligersadmin@rodekruis-voorst.nl 

NRK Post Niftrik 4daagse.jpg
Foto: Post Niftrik Nijm​eegse 4Daagse 2016

Artikel delen?