Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Voorschoten Dit doen we Sociale Hulp computercursussen voor senioren

computercursussen voor senioren

Een kernactiviteit van het Rode Kruis Voorschoten is sociale hulpverlening. Sociale hulp is er o.a. om de zelfredzaamheid van mensen te versterken. Het geven van computercursussen aan senioren valt binnen dit kader. Een probleem waar vooral ouderen tegen aan lopen is het gebruik van de computer. Steeds meer is de computer een alledaags instrument geworden in het dagelijkse leven. Net zoals het hebben van telefoon is het gebruik van de computer niet meer weg te denken. Informatie van allerlei organisaties, overheid, verenigingen enz. wordt gegeven op het Internet. Voor het regelen van financiĆ«le zaken zoals betalingen, het afsluiten van verzekeringen en het aanvragen van toeslagen en subsidie wordt de computer steeds meer ingezet. Daarnaast kan de computer natuurlijk ook voor nieuwe bezigheden en hobby zorgen. Ouderen hebben in werk of opleiding bijna niet of nooit gewerkt of zelfs kennisgemaakt met de computer. Veelal hebben zij de  wens de benodigde vaardigheden alsnog te leren.

Wilt u ook de mogelijkheden van de computer ontdekken?
Wij organiseren regelmatig computercursussen voor senioren en geven informatie over computers op de maandelijkse inloopochtend.

Computercursus 07
Computercursussen voor senioren
In een goed ingerichte lesruimte wordt aan kleine groepjes en in een rustig tempo lesgegeven. Het leslokaal is gelijkvloers en is goed toegankelijk.
Elke cursist heeft de beschikking over een eigen computer met een gemakkelijk zittende stoel.
Tijdens de cursus leert u onder begeleiding stap voor stap de belangrijkste basishandelingen op de computer uit te voeren.

Het cursusprogramma 2010 bestaat uit :
* Basiscursus PC
* Windows XP
* Windows Vista
* Internet en E-mail
* Digitale fotobewerking
* Workshop Rabobank internetbankieren
De cursussen zijn met inhoud en oefenmateriaal geheel afgestemd op de beginnende 50+ cursist. Alleen voor de cursus Internet en E-mail is kennis van Windows noodzakelijk.
Voor vragen, aanmeldingen of toesturen van het cursusprogramma kunt u bellen met het Rode Kruis Voorschoten telefoon 071-561 33 09 of mailen rodekruis.voorschoten@planet.nl

Inloopochtend computergebruik
U bent ook van harte welkom op de inloopochtend in het Rode Kruis gebouw aan de Prof. Einsteinlaan 3 in Voorschoten. Elke derde maandag van de maand kunt u terecht met uw vragen over computers, computercursussen, internetten en e-mailen enz. U kunt advies krijgen voor het oplossen van kleine PC problemen.