Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Voorschoten Dit doen we Sociale Hulp Bijzondere Vakanties

Bijzondere Vakanties

Elk jaar gaan er vanuit Voorschoten mensen een weekje op vakantie met het Rode Kruis. Zij worden tijdens die vakantie in de watten gelegd in een hotel op een prachtig plekje in Nederland, of met een cruise op de J. Henry Dunant.
Het Nederlandse Rode Kruis is specialist in volledig verzorgde vakanties op bijzondere locaties in Nederland. Een team van goedgetrainde medewerkers staat voor de gasten klaar en de accommodaties zijn uitstekend ingericht op bijvoorbeeld gebruik van een rolstoel. Gasten hoeven zelf nergens aan te denken, zij hoeven alleen maar te genieten, samen met hun partner, een vriend, vriendin of een familielid.

 Informatie over deze bijzondere vakanties is op te vragen bij onze coordinator Bijzondere vakanties, Connie Wolters-van den Broek, telefoon 071-531 23 72 of e-mailadres broekwolters@hetnet.nl . Zij maakt dan een afspraak voor een bezoek waarbij men informatie krijgt over het vakantieaanbod. 
 
Wanneer men een vakantie wil boeken, wordt een aanmeldingsformulier ingevuld. Hierin wordt ook aangegeven welke zorg men wenst, de hulpmiddelen die worden gebruikt, of men alleen of met een partner/bekende op vakantie wil en andere wensen. Connie zorgt er vervolgens voor dat de vakantieaanvraag op het landelijk Rode Kruiskantoor in Den Haag in behandeling wordt genomen (op basis van medische indicatie en zorgvraag) waarna men zo   spoedig mogelijk een bevestiging of beargumenteerde afwijzing krijgt.