Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Voorschoten Dit doen we

Activiteiten

De afdeling Voorschoten is een kleine maar actieve afdeling van het Rode Kruis.
Een enthousiaste groep vrijwilligers organiseert wekelijks, daarbij ondersteunt door de co√∂rdinator, een scala van verschillende activiteiten in het 'Rode Kruisgebouw'. 

Ook geeft de afdeling Voorschoten EHBO-lessen voor leerlingen van groep 8 van de basisscholen en regelt ze volledig verzorgde vakanties voor Voorschotenaren met lichamelijke of sociale beperkingen.

 
Met ingang van het schooljaar 2011-2012 is de maatschappelijke stage voor leerlingen in het voortgezet onderwijs verplicht. Met de maatschappelijke stage leveren deze leerlingen een onbetaalde bijdrage aan de samenleving. De afdeling Voorschoten is in contact met scholen in het voortgezet onderwijs in Leiden en Wassenaar om deze leerlingen actief te betrekken bij het werk van het Rode Kruis.
 
 
Elke vrijdagmorgen houdt het Rode Kruis Voorschoten een rommelmarkt. Met de opbrengsten uit deze rommelmarkt kunnen veel van de hierboven genoemde activiteiten worden gefinancierd.
 
Kijk verder op deze site wat onze afdeling voor u kan betekenen of wat u misschien voor ons kan betekenen. Samen werken aan een fijne gemeenschap.