Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Voorschoten Actueel Nieuws Taalles voor inburgeraars
1 oktober 2012 |

Taalles voor inburgeraars

Franka Vermeulen :  “ Taal dat is mijn ding “
Sinds kort geeft Franka Vermeulen Nederlandse Taalles bij het Rode Kruis in Voorschoten.  Voorheen gaf zij les in het buurthuis Alettahof, maar daar was geen ruimte meer beschikbaar. De taalles is met name bedoeld voor vrouwen, die een inburgeringscursus volgen en kennis willen maken met de Nederlandse samenleving.

Dat daar in Voorschoten belangstelling voor is, blijkt wel uit het feit dat Franka nu al een groep heeft van zes personen en al bezig is een nieuwe groep te formeren.

Belangstellenden kunnen zich hier voor nog bij het Rode Kruis aanmelden.Na een persoonlijke kennismaking, begeleidt Franka  de deelnemers individueel. Franka:“ Ik ben ook een vertrouwenspersoon voor de vrouwen bij al hun vragen inzake het inburgeringsproces “. Zij gebruikt daarbij haar grote ervaring, opgedaan tijdens taallessen voor Marokkaanse vrouwen, die zij in het verleden gaf. De lessen worden altijd gegeven aan de hand van actuele zaken in de Nederlandse samenleving. Zoals bijvoorbeeld  recent de verkiezing voor de Tweede Kamer.


De  in Voorschoten wonende Franka, van oorsprong directiesecretaresse, koppelt haar kennis van de Nederlandse taal aan haar ambitie  een bijdrage te leveren aan de Voorschotense samenleving. “ Taal dat is mijn ding “, zegt de gedreven vrijwilligster, die binnenkort komt met een folder over haar lessen in de Nederlandse Taal.