Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Voorschoten Actueel Nieuws Samenwerking Rode Kruis met kledinginzameling
1 februari 2011 |

Samenwerking Rode Kruis met kledinginzameling

Sinds september 2009 heeft het Nederlandse Rode Kruis een samenwerkingsovereenkomst met KICI. Stichting KICI Kledinginzameling zamelt al ruim 34 jaar via kledingbakken en inzamelacties gebruikte kleding en schoenen in voor het goede doel. Kleding en schoenen die herbruikbaar zijn krijgen een tweede leven door ze te verkopen in ontwikkelingslanden en in Oost-Europa. De opbrengst komt, in de vorm van donaties, voor 100% ten goede aan goede doelen in binnen- en buitenland. De prioriteit van KICI gaat daarbij uit naar projecten die gericht zijn op educatie, ontwikkeling en duurzaamheid.
 
Rode Kruis en KICI in Voorschoten
Als gevolg van de samenwerking van het Nederlandse Rode Kruis en KICI wordt dit initiatief nu ook in Voorschoten geïntroduceerd. De afdeling Voorschoten van het Rode Kruis heeft een jarenlange traditie op het gebied van inzamelen van kleding, schoenen en anderen gebruiksgoederen. Deze spullen worden elke vrijdag van 09.00 uur tot 13.00 uur te koop aangeboden op de welbekende Rommelmarkt aan de Prof. Einsteinlaan 1. Door de samenwerking met KICI kunnen voortaan onverkochte kleding en schoenen alsnog een goede bestemming krijgen terwijl daarnaast ook onze afdeling daarvan profiteert. De vergoeding die wij van KICI krijgen wordt besteed aan de activiteiten die het Rode Kruis Voorschoten voor mensen in Voorschoten organiseert. Zo "snijdt het mes" aan meer kanten!
 
Oproep
Langs deze weg roept het Rode Kruis afdeling Voorschoten u op om gebruikte kleding en schoenen niet weg te gooien maar af te geven op vrijdagochtend op de rommelmarkt aan de prof. Einsteinlaan 3. Geef uw afgedankte kleding en schoenen een tweede leven en steun daarmee het goede doel!
Voor meer informatie of inlichtingen kunt u contact opnemen met onze co├Ârdinator Gerda Kievit, tel. 071-561 33 09.