Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Voorschoten Actueel Nieuws Rode Kruis op Jeugd Vakantie Bezigheden
11 augustus 2011 |

Rode Kruis op Jeugd Vakantie Bezigheden

De Politie/Brandweer/Rode Kruisdag tijdens de Jeugd Vakantie Bezigheden op 11 augustus stond in het teken van water, water en nog eens water. Ruim 40 kinderen in de leeftijdscategorie van de basisschool lieten zich door de stromende regen niet uit het veld slaan en toonden zich ware spuitgasten, boevenvangers en behendige rollator-racers.

Het Rode Kruis Voorschoten doet al jaren mee aan deze populaire vakantieactiviteit, georganiseerd door het Jongerenwerk van Voorschoten. De EHBO werd net als voorgaande jaren verzorgd door Jur Bekooij uit Wassenaar, als altijd vergezeld door zijn vrouw en dit jaar ook zijn kleinzoon. Dankzij de inzet van de Wassenaarse Rode Kruisbus was het Nederlandse Rode Kruis goed zichtbaar en duidelijk aanwezig op het veldje. Niet gehinderd door enige schminkervaring, toverden Gerda Kievit, de nieuwe coördinator Sociale Hulp & Vrijwilligersmanagement van het Rode Kruis Voorschoten en Ans Bekooij de kinderen om in echte tijgers, lieflijke bloemenfeeën en gevaarlijke boeven. Gerda’s dochter Laura (5) nam geheel zelfstandig de belangrijke taak op zich om de kinderen te voorzien van plaktattoos.
Terwijl de schminkers een lekker droog werkplekje in de bus hadden gevonden, liet vrijwilligster Barbara van Zuilen, inmiddels al een ‘oude bekende’ op de Politie/Brandweer Rode Kruisdag, zich gestaag natregenen bij de rollator-race. Vol vuur duwden de kinderen een rollator met een bak met water door het gras, met daarbij de opdracht om tijdens het parcours zo min mogelijk water te morsen. Jur Bekooij hoefde gelukkig niet in actie te komen als EHBO-er en kon dus mooi optreden als scheidrechter bij de rollator-race.
 
Ook bij de politie en brandweer lieten de kinderen zich niet onbetuigd. De boef – in echt streepjespak – werd talloze keren achterna gezeten en in de boeien geslagen, de kinderen konden hun verkeersvaardigheden testen tijdens het fietsparcours en natuurlijk mochten alle kinderen samen met een echte brandweerman of –vrouw de brandweerspuit hanteren.
Al met al, ondanks de regen, en dankzij de inzet van de vele vrijwilligers, een zeer geslaagde dag met alleen maar natte en vooral lachende kinderen.  


  Alle vrijwilligers van die dag.