Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Voorschoten Actueel Nieuws Kerstmarkt Rode Kruis Voorschoten groot succes
14 december 2011 |

Kerstmarkt Rode Kruis Voorschoten groot succes

Kerstbomen, kerstballen, kerstslingers, kerststallen, kerstkleedjes, alles vond gretig aftrek bij de bezoekers van de eerste Kerstmarkt van het Rode Kruis Voorschoten.
 
De kerstmarkt, die zaterdag 10 december in het eigen pand aan de Prof. Einsteinlaan 3 plaatsvond, leverde € 801,00 op.
 
Afgelopen maanden kwamen de kerstspullen in een gestage stroom binnen via de vrijdagse rommelmarkt van het Rode Kruis Voorschoten. Vooral kerstballen werden in groten getale en in alle kleuren, vormen en maten ingebracht. Vrijwilligers zijn wekenlang bezig geweest met het selecteren van de kerstspullen, wat vies of kapot was, werd weggegooid, servies werd af gewassen en lampjes en lichtslangen werden getest. Wat overbleef was een enorme hoeveelheid kerstversieringen, tijdens de kerstmarkt uitgestald per soort in verschillende kraampjes.
 
Ook de handwerkvrijwilligsters hebben de afgelopen periode hard gewerkt. De eerste lading handgemaakte producten leverde tijdens de kerstverkoop in de Rossini al € 490, - op en ook tijdens de Kerstmarkt in het Rode Kruisgebouw werden de geborduurde kleedjes, beschilderde waxinelichtjes, sieraden en zelfgebreide sjaals goed verkocht.
 
De jongste vrijwilligster van het Rode Kruis Voorschoten, Laura Pieters, dochter van coördinatrice Gerda Kievit, kreeg niet alleen de jonge maar ook de volwassen bezoekers van de Kerstmarkt zo ver dat ze voor 50 cent in haar zelfgemaakte grabbelton doken. Hiermee haalde ze ruim 22 euro voor het Rode Kruis binnen.
 
Bert Dedden, voorzitter van het Rode Kruis Voorschoten verkocht de kerstmarktbezoekers lootjes voor 50 cent. Aan het eind van de ochtend waren er al zoveel lootjes verkocht en cadeautjes gewonnen, dat hij besloot een nieuwe lading cadeautjes neer te zetten en extra lootjes bij te maken. “Het was een gezellige dag”, zegt Dedden tevreden. “Veel bezoekers, een grote verscheidenheid aan kerstspullen, die ook nog eens goed verkochten en een goede sfeer. Volgend jaar organiseren we zeker weer een Kerstmarkt!”
 
Voor wie de Kerstmarkt gemist heeft en toch nog graag voor een prikkie kerstspulletjes wil kopen is er op de vrijdagochtend een herkansing. De restanten die niet verkocht zijn, worden de komende twee weken aangeboden tijdens de wekelijkse rommelmarkt.