Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Venray Nieuws 11e reanimatie-estafette geslaagd
3 oktober 2016 |

11e reanimatie-estafette geslaagd

​In de gemeente Leudal vond 30 september ​de 11 reanimatie-estafette plaats. Ook vanuit onze afdeling werd hier een steentje aan bijgedragen.

Het doel van deze estafette is om aandacht te vragen voor het leren reanimeren, vooral op de middelbare school. Er worden per week 300 mensen getroffen door een hartstilstand. Het is cruciaal om binnen zes minuten aanwezig te zijn maar dit lukt de hulpdiensten helaas niet altijd. Daarom is het zeer belangrijk dat er personen zijn die goed kunnen reanimeren en defibrilleren. Door te zorgen voor voldoende AED's in woonwijken, voldoende vrijwilligers die kunnen reanimeren en defibrilleren en een goed oproepsysteem kan het aantal levens dat gered wordt stijgen van 7% naar 25%!

Meer informatie is te vinden via de website www.reanimatie-estafette.nl​.  Volgend jaar vindt de reanimatie-estafette plaats op 29 september in Heerlen.


Op de foto zijn vrijwilligers van het Rode Kruis afdeling Horst a/d Maas - Venray, Acaleph Opleidingen, Taskforce QRS MUMC en AmbulanceZorg Noord-Limburg te zien. Foto: Björn Peeters​

Artikel delen?