Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Venray Nieuws Nog enkele plekken voor jongerencursus EHBO
19 oktober 2016 |

Nog enkele plekken voor jongerencursus EHBO

​Op maandagavond 31 oktober start Rode Kruis Horst a/d Maas – Venray met de EHBO-cursus voor jongeren van 8 tot en met 16 jaar. Na de informatieavond zijn er nog een paar plaatsen vrij in allebei de cursussen, dus wil jij graag EHBO leren, meld je dan nu aan!

Naast de basis van EHBO leer je onder andere hoe je verbanden aan legt, wat je moet doen bij brandwonden en hoe je iemand helpt die bewusteloos is. Iedere les worden de kennis en praktijk getoetst. Zo hoef je achteraf geen examen af te leggen. De EHBO die je leert wordt steeds verder uitgebreid waardoor het uitdagender wordt.

 

Voor jongeren tot en met 11 jaar heeft het Rode Kruis een speciale EHBO-cursus ontwikkeld. Op een speelse manier leer je de basis van het geven van EHBO. Vanaf 12 jaar krijg je EHBO volgens de officiële Rode Kruis-methode. In de cursus leer je uiteindelijk ook reanimeren en een AED gebruiken.

 

De cursusavonden zijn gemiddeld een keer in de twee weken op maandagavond van 18.45 uur tot 20.15 uur op de Rode Kruis-locatie in Venray (De Clockert, Bergweg 4).  

Ben je nieuwsgierig of hebben jij of je ouders vragen? Bel dan met Olga (06 - 50 73 01 16) of mail naar jongerenvenray@rodekruishorstvenray.nl.

Meer informatie is te vinden via deze link.

Artikel delen?