Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Venray Nieuws Rode Kruis start weer met cursus voor jongeren. Informatieavond op 17 oktober.
13 oktober 2016 |

Rode Kruis start weer met cursus voor jongeren. Informatieavond op 17 oktober.

Vanaf maandag 31 oktober start Rode Kruis Horst a/d Maas – Venray weer met een EHBO-cursus voor jongeren op onze locatie in Venray. Deze cursus is bedoeld voor jongeren tussen 8 en 16 jaar. 

​Naast de basis van EHBO leer je onder andere hoe je verbanden aan legt, wat je moet doen bij brandwonden en hoe je iemand helpt die bewusteloos is. Iedere les worden de kennis en praktijk getoetst. Zo hoef je achteraf geen examen af te leggen. De EHBO die je leert wordt steeds verder uitgebreid waardoor het uitdagender wordt.

 

Voor jongeren tot en met 11 jaar heeft het Rode Kruis een speciale EHBO-cursus ontwikkeld. Op een speelse manier leer je de basis van het geven van EHBO. Vanaf 12 jaar krijg je EHBO volgens de officiële Rode Kruis-methode. In de cursus leer je uiteindelijk ook reanimeren en een AED gebruiken.

 

De cursusavonden zijn gemiddeld een keer in de twee weken op maandagavond van 18.45 uur tot 20.15 uur op de Rode Kruis-locatie in Venray (De Clockert, Bergweg 4).  

Ben je nieuwsgierig of hebben jij of je ouders vragen? Kom dan maandag 17 oktober om 18.45 uur naar de infoavond op de Rode Kruis-locatie in Venray.

Nu al nieuwsgierig? Meer informatie is te vinden hier te vinden.

Artikel delen?