Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Venlo Nieuws Diploma uitreiking jeugd EHBO opleiding
29 juni 2014 |

Diploma uitreiking jeugd EHBO opleiding


Op dinsdag 1 juli 2014 vindt de diploma-uitreiking van de Jeugd opleiding EHBO plaats. Om 18:30 uur zal de afsluiting van de EHBO jeugd opleiding starten in het Rode Kruis gebouw op de Nijmeegseweg 40 te Venlo waarna de 14 jeugdleden van het Rode Kruis Venlo om 19:30 hun welverdiende diploma in ontvangst nemen.


​EHBO is doen! Dit was ook de insteek bij de jeugd EHBO opleiding. De lessen startten met theorie en daarna waren de jeugdleden vooral praktisch bezig. Denk hierbij aan het oefenen van de platte knoop met veters, het aanleggen van verbanden, het oefenen op elkaar, werkbladen, rebussen enzovoorts. Daarnaast hebben de jeugdleden kennis gemaakt met het reanimeren van baby's, kinderen en volwassenen. 

​Tijdens de opleiding hebben de jeugdleden al kunnen helpen bij verschillende activiteiten: de rode kruis carnavalsmiddag, het bezoek aan Kevelaer en Serious Request.

Ook is er vaak een lotus aanwezig geweest. Deze heeft hen laten zien hoe hij wonden kan maken. Ook heeft deze lotus vaak ongevalsituaties nagespeeld. Van kleine verwondingen tot vergiftigingen en bewusteloosheid.  

 

Reactie van een jeugdlid op de EHBO jeugd opleiding

"Ik heb de EHBO jeugd opleiding gedaan. Ik heb er heel veel geleerd. Zo heb ik mijn zusje al kunnen helpen met een bloedneus. Het was leuk dat ik samen met vriendinnetjes kon gaan. De praktijkoefeningen, zoals verbandjes aanleggen, vond ik het aller-leukste. Ook de extra les (reanimatie) was interessant. Ik ben heel blij dat ik geslaagd ben."​​