Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Venlo Dit doen we Sociale Hulp

Sociale hulp

Onze sociale hulp is erop gericht om de eenzaamheid te verminderen en de zelfredzaamheid van mensen in een zeer kwetsbare situatie te versterken. Want het hebben van contact is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Contactbijeenkomsten

Voor mensen die graag samen met anderen een hobby oppakken of ervaringen willen delen die in relatie staan tot een ziekte of handicap. We doen dit door het organiseren van wekelijkse bijeenkomsten in heel de gemeente.


Ja, ik wil ook vrijwilliger bij de contactbijeenkomsten worden!!

Telefooncirkel

Een groep mensen die elkaar dagelijks belt. Om even bij te praten en bij elkaar na te gaan of het nog goed gaat.

Ja, ik wil ook vrijwilliger bij de telefooncirkel worden!!

Bijzondere vakanties

Een weekje ertussenuit voor mensen met lichamelijke of sociale beperkingen die niet in staat zijn zelfstandig met vakantie te gaan. Voor deze groep organiseert de afdeling geheel verzorgde vakanties met alle noodzakelijke begeleiding en verzorging in de volledig aangepaste Rode Kruis hotels IJsselvliedt in Wezep, De Valkenberg in Rheden, de Rode Kruis vakantiebungalow in Someren en het Rode Kruis vakantieschip J.Henry Dunant.

Ja, ik wil ook vrijwilliger bij de bijzondere vakanties worden!!

Jaarlijkse tocht naar Kevelaer voor senioren

Jaarlijks organiseren we een tocht naar het bedevaartsoord Kevelaer, voor senioren vanaf 75 jaar. Zonder de extra verzorging en ondersteuning die het Rode Kruis biedt, zouden zij een dergelijke activiteit niet kunnen ondernemen.


Ja, ik wil ook vrijwilliger bij de Kevelaer-tocht worden!!

Carnavalsmiddag voor gehandicapten

Een week voor het “echte” carnaval is het tijd voor de carnavalsmiddag van het Jeugd Rode Kruis: voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Inmiddels heeft dit evenement een belangrijke positie ingenomen in de Venlose “vastelaoves”-kalender.

Ja, ik wil ook vrijwilliger bij de carnavalsmiddag worden!!