Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Veluwezoom Dit zijn we Over ons

Over ons

 

Het Nederlandse Rode Kruis is opgericht in 1867 en bestaat in Nederland uit meer dan 300 plaatselijke afdelingen. Het Rode Kruis afdeling Veluwezoom, voorheen afdeling Rheden-Rozendaal, is opgericht op 18 augustus 1870. Onze afdeling verleent noodhulp en sociale hulp aan de inwoners van de gemeenten Rheden en Rozendaal.

 

 Wat zijn onze activiteiten?

· Evenementenhulpverlening
· Bevolkingszorg
· Burgerhulp
· Tracing

Bevolkingszorg • VGGM: “helpen bij opvang na ramp”

 · Convenant afgesloten begin 2014
 · Samen met gemeenten

Mensen die eenzaam of alleen zijn, hun Zelfredzaamheid en Netwerk te vergroten.

 · Wij organiseren binnen de doelgroep, dat ze vakantie kunnen doorbrengen op een van de drie vakantielocaties

 · Wij hebben in het verleden een tiental TwinCats (duo-scootmobielen) aan zorginstellingen in onze gemeenten geschonken. Een dergelijk vervoermiddel vergroot de mobiliteit van ouderen, gehandicapten en mensen die zelf geen scootmobiel willen of kunnen besturen. Voor de besturing van deze TwinCats zetten wij vrijwilligers in, tevens certificeren wij de bestuurders.

 · Met het organiseren van sociale activiteiten willen wij het sociale isolement van mensen doorbreken, eenzaamheid verminderen en zelfredzaamheid vergroten. Om dit te kunnen bewerkstelligen worden er inloopmiddagen georganiseerd.

· Wij werken samen met de telefooncirkel die er is voor iedereen, die behoefte heeft aan regelmatig contact. Ook uit veiligheidsoverwegingen, zo verklein je de kans dat mensen dagenlang na een val op de grond liggen. Of omdat mensen minder mogelijkheden hebben om anderen te ontmoeten door leeftijd, handicap of ziekte. Wij participeren in deze activiteit.

· Soms is het nodig dat huisbezoek zeer gewenst is. Meerdere redenen kunnen hieraan ten grondslag liggen. Voor deze huisbezoeken vragen wij hulp bij andere organisaties zoals onder andere de Burenhulp.

Het Rode Kruis is met ongeveer 30 vrijwilligers actief in de gemeenten Rheden en Rozendaal. Zonder hen kunnen wij niet de hulp bieden die we willen.