Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Veluwezoom Dit doen we Contactcirkel

Contactcirkel

​PRAKTISCH EN VEILIG

De Contact Cirkel is bedoeld voor mensen die weinig of geen contacten hebben.    ​Iedere ochtend op een afgesproken tijdstip gaat de telefoon en is er even contact van mens tot mens. Gewoon om even te horen of alles in orde is en de laatste nieuwtjes met elkaar uit te wisselen. Het geeft een gevoel van zekerheid als iemand regelmatig informeert of alles in orde is. Vooral als je alleen woont of moeilijk de deur uit kunt. 

De Contact Cirkel is bedoeld voor iedereen die behoefte heeft aan regelmatig contact. Uit veiligheidsoverwegingen bijvoorbeeld, of omdat u minder mogelijkheden heeft om anderen te ontmoeten wegens uw leeftijd, handicap of ziekte. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. 
  
De Contact Cirkel
De Contact Cirkel is een groep mensen die elkaar dagelijks belt. Dat gebeurt meestal in een vaste volgorde, zodat u door dezelfde persoon wordt gebeld. Daarna belt u zelf de volgende van de lijst. De telefooncirkel wordt begeleid door een vrijwilliger van het Rode Kruis. Neemt een belpartner niet op? Of maakt u zich na het gesprek zorgen over iemand uit de cirkel? Dan geeft u dat door aan de vrijwilliger. Deze zal dan poolshoogte nemen en zonodig hulp inschakelen. 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Rode Kruis Veluwezoom.

​In 2016 wil de afdeling een begin maken met het opzetten van de Contact Cirkel. Daarvoor zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die dagelijks deze cirkel wil starten en coördineren. 
  
Iets voor u?
Meld u aan als vrijwilliger.