Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Veluwezoom Actueel Nieuws Ready2Help
18 november 2014 |

Ready2Help

​Aan: alle Rode Kruis vrijwilligers Gelderland Midden
 
Oprichting netwerk voor burgerparticipatie: Ready2Help
Aanvullend aan de hulpverlening door vrijwilligers van de Geneeskundige Eenheid en Bevolkingszorg (actief tijdens de calamiteit) gaat het Rode Kruis een netwerk voor burgerparticipatie oprichten voor hulp aan de getroffen bevolking na een calamiteit. In de herstelfase dus. Afgelopen zaterdag 1 november was de lancering: Ready2Help
 
Wat is Ready2Help:
Het Rode Kruis wil bij rampen in Nederland razendsnel de best mogelijke hulpverlening organiseren als aanvulling op de professionele hulpdiensten. Daarvoor staan natuurlijk onze SIGMA- en Bevolkingszorgteams paraat. Maar in de herstelfase na de ramp is soms ook hulp gewenst: extra handen, of andere expertise als bijvoorbeeld talenkennis. Met Ready2Help zet het Rode Kruis een online netwerk op met burgers die willen helpen bij calamiteiten in Nederland. Dit netwerk is een nieuw initiatief waarbij iedereen op zijn eigen manier een bijdrage kan leveren inde herstelfase na een noodsituatie.
 
Ook voor Rode kruis vrijwilligers?
Vanaf 1 november kan iedereen zich aanmelden op www.ready2help.nl. Hoe het oproepnetwerk werkt in de praktijk gaan we begin 2015 testen met de grootste (online én hands-on) rampenoefening die wij ooit hebben gehouden. Onze directeur Gijs de Vries roept alle vrijwilligers op zich aan te melden. Want natuurlijk vragen we iedereen, maar bovenal jou als Rode Kruiser. Doe ook mee!
Bekijk hier de videoboodschap van Gijs de Vries aan jou: http://www.youtube.com/watch?v=VG9AlfHlM1w&feature=youtu.be
 
Hoe kan jij je aanmelden?
Aanmelden kan alleen via de website: http://www.ready2help.nl/  Sinds zaterdag 1 november is de site online.
 
Wat kan jij verder nog doen voor Ready2Help
Behalve jezelf aanmelden, kan je ook helpen om het nieuwe oproepnetwerk Read2Help bekend te maken. Er zijn er diverse promotiematerialen beschikbaar gesteld aan jouw afdeling. Kijk ook even op intranet en op Yammer wat er beschikbaar is. Op de rode Kruis internetpagina is een korte animatiefilm over Ready2Help te downloaden.
 
Jijzelf kan natuurlijk de informatie helpen verspreiden door de berichten en links te delen op FaceBook en Twitter.