Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Veluwezoom Actueel Nieuws Maatschappelijke stage op de Henry Dunant
4 november 2014 |

Maatschappelijke stage op de Henry Dunant

Jongeren lopen de Maatschappelijke stage op de Henry Dunant.

Met veel plezier hebben de leerlingen van Het Rhedens in Rozendaal stage gelopen op de Henry Dunant. Het Rode Kruis schip lag aangemeerd, tijdens zijn reis in Doesburg.
Per keer konden 6 jongeren stage lopen het enthousiasme was groot, in totaal hebben 10 jongeren een gedeelte van hun Maatschappelijke stage hier kunnen doen. Door ziekte of andere reden, moesten leerlingen afhaken.

Ze werden vriendelijk door een gastheer of gastvrouw ontvangen, de leerlingen kregen een rondleiding over het schip wat ze heel interessant vonden. De eerste stage op 14 oktober, was meer het verzorgen van drinken en helpen bij andere activiteiten. Op 4 november, waren de gasten meervoudig beperkt en hebben de leerlingen met de gasten allerlei spelletjes of activiteiten gedaan.

Er kwam een leuke reactie van de gastvrouw binnen, waaruit blijkt hoe de gasten en het personeel genoten hebben van de aanwezigheid van de leerlingen.
Reactie:
“Onze gasten hebben ervan genoten en wij ook. Ze hebben het super leuk gedaan. Ik heb bewondering voor de 2 jongens die spontaan zeiden dat ze wel een spelletje met Danielle gingen spelen.  Wij hopen dan ook de stage leerlingen volgend jaar terug te zien”.