Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Veenendaal Dit zijn we

Dit zijn we

Het Rode Kruis Veenendaal is een gezellige ploeg vrijwilligers die al bijna 80 jaar actief is.
Het Rode Kruis werk is zeer afwisselend, doordat iedereen zich kan inzetten op eigen interresse gebied. Zo hebben wij onder andere: hulpverleningen waar ieder Rode Kruis-lid zich voor kan inzetten, maar ook SIGMA-team's, sociaal vervoer en Zorg en Welzijn werk.

Rode Kruis avonden

Om ervoor te zorgen dat iedereen de juiste kennis heeft voor zijn bezigheden binnen het Rode Kruis werk, en die ook behoud, zijn er om de week Rode Kruis avonden waarin onder andere: EHBO, reanimatie, opvang en verzorging en AED training gegeven wordt. Daarnaast wordt er eens in de paar maanden een gastdocent uitgenodigd, die uitleg geeft over zijn of haar werk. Zo zijn er onder andere gastdocenten geweest van de brandwondenstichting en instructeurs blarenprikkers van de nijmeegse-4-vierdaagse.

Er worden regelmatig praktijk avonden gehouden om de praktische vaardigheden op peil te houden. Dit kan gewoon binnen in het leslokaal zijn waar de basis ehbo handelingen geoefend worden. Maar ook wordt geleerd hoe we kunnen assisteren bij het gebruik van bijvoorbeeld een wervelplank en een nekkraag. Verder worden er af en toe oefeningen met de brandweer gehouden.

Hulpverlening

Het hele jaar door is het Rode Kruis inzetbaar voor hulpverleningen bij evenementen. Hierbij kunnen wij twee voertuigen inzetten, die wij kunnen gebruiken als mobiele eerste hulp post.

De PAM (Personeel-, Ambulance-, Materiaalwagen) van de afdeling Veenendaal kan zowel voor zittend als voor liggend vervoer worden ingezet. Er ligt een speciale rails in, waardoor er ook rolstoelrijders vervoerd kunnen worden. Wij vervoeren regelmatig rolstoelrijders naar de vakantiehuizen of boot van het Rode Kruis.