Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Veenendaal Actueel Nieuws Rode Kruis traint de trainer
28 december 2013 |

Rode Kruis traint de trainer

Met het project “train de trainer “ start Rode Kruis afdeling Veenendaal in 2014 met een
laagdrempelige cursus EHBO die aansluit bij de behoefte van de deelnemer.

Het Rode Kruis afdeling Veenendaal biedt een laagdrempelige cursus EHBO aan, die aansluit bij de behoefte van de deelnemer, onder het motto " train de trainer" .
Deze cursus is toegankelijk voor alle mensen die jeugd begeleiden en trainen. Er is gestart met begeleiders van scouting de Zwervers en met trainers en trainsters van de Veenendaalse Mixed hockeyclub. Rode Kruis hoopt dat ze in 2014 veel nieuwe deelnemers en jeugdtrainers kunnen verwelkomen in " train de trainer" .

Train de trainer: deze training bestaat uit twee delen; met de online theoretische snelcursus EHBO van het Nederlandse Rode Kruis maakt de deelnemer kennis met de meest voorkomende noodsituaties. Na afronding van de theoretische cursus kan de deelnemer mee doen aan een praktijkles waarin vaardigheden aangeleerd en geoefend worden. Deze praktijkles wordt op de trainingslocatie verzorgd door een gediplomeerde instructeur van het Rode Kruis.
Leerdoelen: voorkomen van ongevallen, slachtoffer in veiligheid brengen, toestand van slachtoffer
beoordelen, eerste hulp bij huidwond, bloeding, brandwond, letsel aan botten, spieren en gewrichten,
vergiftiging en verstikking. Daarnaast is extra ruimte ingeruimd om op tandletsel in te gaan, een ongeval dat met sport en spel veel voorkomt.

Deze lessen worden op locatie gegeven, dus in de werksituatie van de trainers en trainsters. Ook is er
ruimte om specifieke vragen, gericht op de spelsituaties en de risico's daarbij, te stellen. De praktijklessen zijn bij bijvoorbeeld scouting de Zwervers meer gericht op voorkomen en handelen bij kneuzingen, verstuikingen en brandwonden door kampvuur.

Na afloop en bij getoonde vaardigheid en kundigheid wordt een Rode Kruis certificaat uitgereikt. De
kosten voor deze training zijn per deelnemer 27,50 euro.

Geïnteresseerd? rodekruisveenendaal@outlook.com