Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Veenendaal Actueel Afdeling Veenendaal van het Rode Kruis collecteert voor de slachtoffers van de watersnoodramp in Bosnië en Servië

Afdeling Veenendaal van het Rode Kruis collecteert voor de slachtoffers van de watersnoodramp in Bosnië en Servië

​Afgelopen week kwamen Bosnië en Servië in het nieuws door een watersnood. Meer dan 40 mensen kwamen om. Alleen al in Bosnië zijn meer dan een miljoen mensen getroffen. Na een paar dagen is dit uit het nieuws verdwenen in Nederland, maar de vele regen en het hoge waterpeil in Bosnië en Servië hebben nog steeds zeer grote humanitaire gevolgen. En ook Kroatië kampt nu met overstromingen, van de Sava en Una rivier.

De vrijwilligers en professionele hulpverleners van het lokale Rode Kruis in Bosnië, Servië en Kroatië werken met man en macht om de getroffen bevolking van hulp te voorzien. Om de plaatselijke afdelingen in Bosnië, Servië en Kroatië te kunnen ondersteunen heeft het landelijke Rode Kruis girorekening 6251 geopend.

Ook in Veenendaal kwam het Rode Kruis in actie. Op het verzoek om op korte termijn nog een plekje op het Spring in het Park festival te krijgen werd direct positief door de organisatoren gereageerd. Ook de gemeente gaf binnen een dag een collectevergunning af; daar is het Rode Kruis dankbaar voor.

Afgelopen zaterdag konden de vrijwilligers van de plaatselijke afdeling dus aan de slag, gesteund door iemand van de Bosnische gemeenschap. Ook een afgevaardigde van de Servische vereniging was aanwezig. Aan het eind van de dag was er € 386,90 opgehaald en dit bedrag zal op de daarvoor geopende girorekening worden gestort. De Veenendaalse afdeling van het Rode Kruis is erg blij met en trots op dit resultaat, en hoopt dat Veenendalers Bosnië, Servië en Kroatië nu niet zullen vergeten.