Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Valkenswaard-Cranendonck Dit doen we Eerste hulp

EHBO

​​Rode Kruis afdeling Valkenswaard/Cranendonck kan ook bij jouw evenement de EHBO verzorgen. Meer weten? Vul het aanvraagformulier in!

Hebt U bij een evenement EHBO hulp nodig dan kunt U ons benaderen: klik op de link voor de Voorwaarden en tarieven    ​      U kunt het evenement en hulpvraag digitaal aanmelden:   ​digitaal aanmelden evenement ​1280486_396233087144660_1797831064_n.jpg            

Evenementenhulp

Al onze 30 vrijwilligers zijn regelmatig actief bij evenementenhulp. Wij bieden eerste hulp aan hen die tijdens een evenement eerste hulp nodig hebben. Al onze  vrijwilligers hebben het eenheidsdiploma EHBO, kunnen reanimeren en een AED bedienen. De daarvoor nodige opleidingen kunnen wij zelf verzorgen. De vrijwilligers volgen herhalingslessen om het kennen en kunnen up to date te houden. Om de twee jaar dient immers het EHBO diploma verlengd te worden.
 
Onze instructeurs beoordelen aan de hand van het aantal lessen dat men actief heeft gevolgd, de kundigheid van de vrijwilliger of deze competent is het EHBO-diploma te behouden. De kundigheid van onze vrijwilligers voor wat betreft eerste hulp kunnen wij op deze manier garanderen. Per slot van rekening wordt van hen kundigheid verwacht tijdens evenementen.
 
Naast het leveren van goede EHBO’ers kunnen wij het evenement verder ondersteunen met radiocommunicatie. Door gebruik te maken van portofoons en mobilofoons kunnen wij radiocontact onderhouden met de diverse EHBO teams op het evenemententerrein, de eventueel aanwezige arts, andere hulpdiensten ter plaatse en de organisatie/opdrachtgever. Zeker in tijd van snel handelen is communiceren met eigen onafhankelijke zendapparatuur noodzakelijk en van groot belang. Verder kunnen wij, op het terrein van het evenement, het evenement ondersteunen met onze hulpverleningswagen. Verder kunnen we onze dienstverlening op een groot evenemententerrein uitbreiden met een bike-team​.
Is tijdens het evenement noodzakelijk dat profesionele hulp op het terrein aanwezig is, dan kunnen we beroep doen op de medische dienst​ van het Rode Kruis.
 
Een coördinatieteam behandeld de binnengekomen schriftelijke aanvragen, regelt het gevraagde personeel en het nodige (verband)materiaal wat men voor dit evenement nodig denkt te hebben. Indien nodig maken wij afspraken met de organisatie om het evenement samen met hen verder door te spreken.
 
Er zijn een groot aantal evenementen waar wij zo jaarlijks aanwezig zijn. Om er een paar te noemen; Het bloemencorso, de truckrun, het kwalleballen,  diverse sportfestijnen en toernooien. Ook verlenen onze vrijwilligers ondersteuning bij de grotere evenementen zoals de wandelvierdaagse in Nijmegen, de marathon in Eindhoven en anderen.
 
Wij zijn een team dat staat voor hulp bieden aan mensen die op dat moment noodhulp nodig hebben, op wat voor manier en in welke omstandigheid dan ook. Kunnen werken in teamverband is een belangrijke eigenschap van onze vrijwilligers. Georganiseerd hulp bieden op kleine en grote schaal. Samen een team zijn wil ook zeggen dat we het met elkaar erg gezellig kunnen maken, maar als het nodig is adequaat kunnen handelen.
 
Evenementenhulp is een groot taakveld van het  Rode Kruis, waar landelijk vele vrijwilligers actief zijn. Mocht je meer willen weten over Evenementenhulp en andere noodhulptaken kan je natuurlijk kijken op de site van Het Nederlandse Rode Kruis​. Mocht je interesse hebben ons team te komen versterken, of iemand kennen  die deze taak aanpreekt, neem dan gerust contact met ons op.  Wij kunnen altijd vrijwilligers gebruiken.