Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Valkenburg aan de Geul-Nuth Dit doen we Workshops voor gereduceerd tarief

Workshops voor gereduceerd tarief

​​Rode Kruis afdeling Valkenburg aan de Geul-Nuth bestaat dit jaar 100 jaar! Al 100 jaar lang staan onze vrijwilligers klaar om mensen te helpen en om de gevolgen van rampen en andere noodsituaties te beperken. Dit doen we zowel door het bieden van hulp als door het geven van trainingen om mensen voor te bereiden, bijvoorbeeld EHBO, reanimatie of diverse workshops.

Artikel delen?

Workshops voor gereduceerd tarief

In het kader van ons 100-jarig jubileum willen we dit jaar meer mensen de gelegenheid geven om een training bij ons te volgen: we gaan 100 plekken bij onze workshops aanbieden voor het gereduceerde tarief van €30,-. De opbrengst van deze workshops komt volledig ten goede aan het oprichten van een EHBO bike team. Dit team stelt ons nóg beter in staat om hulp te bieden tijdens evenementen.

Aanbod

  • De volgende workshops worden aangeboden:
    EHBO voor baby’s en kinderen: Elk jaar komen gemiddeld 140.000 kinderen op de Spoedeisende Hulp terecht na een ongeluk thuis. Gelukkig ben jij als (gast)ouder altijd in de buurt van je kind en kun je EHBO verlenen als dat nodig is… toch?
  • Reanimatie: Iedere week krijgen 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Reanimatie door omstanders verdubbelt de kans op overleving. Leer reanimeren en het gebruik van een automatische defibrillator (AED) tijdens onze Reanimatie & AED cursus.
  • Snelcursus EHBO: in deze cursus van 4 uur leer je wat je moet doen bij de 7 meest voorkomende ongevallen.

 

Neem contact op met Youri Curfs (ycurfs@rodekruis.nl) voor meer informatie, beschikbare data en inschrijven.​​