Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Valkenburg aan de Geul-Nuth Dit doen we Het doel: een Rode Kruis Bike Team

Het doel: een Rode Kruis Bike Team

​Een van de kerndoelen van het Rode Kruis is het verzorgen van hulpverlening tijdens evenementen. Ieder jaar weer staan onze vrijwilligers klaar bij evenementen in Valkenburg, Nuth en daarbuiten, variërend van het NK Living Statues tot Pinkpop.

Artikel delen?

Ontwikkeling

Een nieuwe ontwikkeling op het gebied van evenementenhulp zijn bike teams. Een bike team bestaat uit twee speciaal getrainde EHBO-ers, die uitgerust met een mountainbike snel ter plaatse kunnen zijn. Zeker bij uitgestrekte evenementen, zoals een wandeltocht, of bij drukke evenementen zal een bike-team veel sneller hulp kunnen bieden dan hulpverleners te voet of een ambulance. Uiteraard kan in Valkenburg fietsstad dit team natuurlijk niet ontbreken. Onze afdeling heeft dan ook gekozen om de inkomsten uit jubileumactiviteiten in te zetten voor het oprichten van dit team.

Sponsorpakketten 

Voor het oprichten van dit team kunnen we de nodige hulp gebruiken, denk hierbij aan materialen of trainingslocaties. Voor bedrijven hebben we een aantal aantrekkelijke sponsorpakketten samengesteld.
Neem voor de mogelijkheden contact op met Youri Curfs via ycurfs@rodekruis.nl