Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Utrechtse Heuvelrug Nieuws Bijzondere vakanties met het Rode Kruis
1 november 2016 |

Bijzondere vakanties met het Rode Kruis

​Inwoners van Amerongen, Overberg, Leersum, Maarn, Maarsbergen, Doorn en Driebergen komen in aanmerking voor een  bijzondere vakantie, speciaal voor mensen met een beperking.

Het Rode Kruis Utrechtse Heuvelrug organiseert bijzondere vakanties o.a. op het schip de Henry Dunant en  en IJsselvliedt in Wezep.

Waarom is een vakantie bij het Rode Kruis zo aantrekkelijk?
De accommodaties zijn modern, gezellig en van alle gemakken voorzien. Maar het belangrijkste is dat ze rolstoelvriendelijk zijn, met aangepast sanitair en dat er goed opgeleid personeel aanwezig is. Dus kan het Rode Kruis met zijn vrijwilligers hoge kwaliteit leveren op het gebied van zorg en faciliteiten, ook aan mensen met een beperking die veel extra zorg behoeft of ernstig zieken. De gasten kunnen alleen komen, maar ook vergezeld van partner, familie of verzorgers.

Is dit voor mij financieel haalbaar?
Omdat er tijdens deze reizen volledige zorg aanwezig is zijn er kosten verbonden.
Mocht het zo zijn dat u wel graag mee wilt, maar dat de kosten voor de vakantie een bezwaar zijn, dan heeft het Rode Kruis diverse partners die willen bijdragen in uw kosten. Er is dus financiële hulp beschikbaar voor diegenen die dat nodig hebben.

Momenteel zijn er voor 2017 nog plaatsen beschikbaar op de Henry Dunant en Hotel IJsselvliedt

Meer informatie over onze Bijzondere Vakanties?