Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Utrechtse Heuvelrug Dit doen we Sociale Hulp

Sociaal medisch vervoer

​​

​Het sociaal medisch vervoer van het Rode Kruis is aangepast vervoer  voor mensen die vanwege hun lichamelijk of geestelijke beperkingen of ziekten extra ondersteuning nodig hebben. Het aangepaste vervoer kan plaatsvinden zittend, liggend of per rolstoel. De wagens van het Rode Kruis zijn niet uitgerust als een ambulance. Zij worden niet ingezet voor ambulancevervoer en ook niet voor gewoon taxivervoer.
 
Het aangepaste vervoer wordt verricht door chauffeurs die extra geschoold zijn op het gebied van rijvaardigheid, het vervoer van gewonden of mensen met beperkingen en zijn vertrouwd met het hanteren van rolstoelen en brancards.
Het aangepaste vervoer wordt doorgaans uitgevoerd door twee vrijwilligers waarvan tenminste  één tevens Eerste Hulp kan bieden.
 
Sociaal medisch vervoer kan aangevraagd worden door of voor bedlegerige mensen die graag aanwezig willen zijn bij een gebeurtenis zoals een bruiloft of begrafenis of gezamenlijke uitstapjes voor mensen met beperkingen.
De coördinator vervoer neemt de aanvragen in ontvangst, beoordeelt ze, onderhoudt contact met de aanvragers en zorgt voor de planning van de ritten.

U kunt een aanvraag voor sociaal medisch vervoer indienen door het aanvraagfor​mulier in te vullen.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp, of heet u vragen?
Neemt u dan contact op met Joke Vervat (Verantwoordelijke Logistiek en Vervoer)​ op 0343-518693 (Optie 2) of vul ons contactformulier in.