Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Utrechtse Heuvelrug Dit doen we Jeugd ehbo op de basisschool

Jeugd ehbo op de basisschool

Een aantal vrijwilligers van het Rode Kruis Utrechtse Heuvelrug geeft al jaren een EHBO cursus voor de jeugd aan leerlingen in groep 8 op de basisscholen in Doorn en Driebergen.

Hierbij leren de kinderen praktische dingen zoals verschillende verbanden aanleggen, maar ook levensreddende handelingen zoals een bewusteloos persoon stabiel leggen en een goede 112-melding maken.


De leerkrachten van deze groepen behandelen het theoretische gedeelte, waarvoor zij een overzichtelijk boekje ontvangen. Hierin worden allerlei verwondingen besproken en hoe men die kan behandelen. Dit kunnen  heftige verwondingen zijn zoals brandwonden of botbreuken of de wat kleinere als bloedneuzen of de (soms gevaarlijke) tekenbeten of wespensteken. Deze theorielessen sluiten goed aan bij de praktijklessen.

De cursus bestaat uit 10 lessen van één uur waarna er een theorie-en praktijkexamen volgen. De leerlingen ontvangen dan bij genoeg kennis een officieel Jeugd EHBO-diploma.

Na de cursus krijgen de leerlingen nog een les over hoe een reanimatie in zijn werk gaat. Ze mogen dan speciale poppen gaan beademen en wordt er uitleg gegeven over het belangrijke AED-apparaat.

HULP ( GROOT)-OUDERS GEZOCHT…..!

Het is alleen wel belangrijk en nodig dat er tijdens deze lessen hulp (groot)-ouders aanwezig  zijn. Hierdoor krijgen de leerlingen tijdens dit gezellige leerzame uur meer aandacht en hoeven ze minder lang te wachten….

Lijkt het u misschien leuk om op één van de scholen een cursus mee te komen helpen en ook zo uw eigen kennis weer op te halen?

Voor informatie of aanmelding kunt u contact op nemen met Carmen Pot voor de scholen in Doorn. E-mail: scholendoorn@rodekruisutrechtseheuvelrug.nl
Met Joke vervat kunt u contact opnemen voor de scholen in Driebergen.
E-mail: scholendriebergen@rodekruisutrechtseheuvelrug.nl