Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Utrecht Wat kunt u doen Word ook vrijwilliger!

Word ook vrijwilliger!

‚Äč

 

Wilt u uw talenten ontplooien? Hebt u (tijdelijk) geen werk en wilt u een gat in uw  CV beperken? Of bent u gewoon graag actief? Het Rode Kruis Utrecht heeft allerlei soorten vrijwilligerswerk in huis zodat u zich kunt blijven ontwikkelen. Bijvoorbeeld als sociaal hulpverlener of als EHBO-er bij allerlei leuke evenementen. Ook zijn er diverse mogelijkheden om werkzaamheden te verrichten achter de schermen op het kantoor van het Rode Kruis in Utrecht.

Het Nederlandse Rode Kruis is een hulpverleningsorganisatie die hulp biedt aan mensen door middel van sociale hulp, zorg- en welzijnsactiviteiten en ook door noodhulp: Eerste Hulp bij kleine en grote evenementen. Betrokkenheid bij de medemens en gevoel voor menslievendheid zijn hierbij onze kernwaarden. In Utrecht e.o. zijn veel vrijwilligers actief voor diverse projecten, activiteiten en de jaarlijkse collecte. Zij verlenen (nood-)hulp in de gemeenten Utrecht, Maarssen en Bunnik en worden daarbij ondersteund door een aantal enthousiaste beroepskrachten.

Waarom vrijwilligerswerk?

De motivatie om vrijwilligerswerk te doen verschilt per persoon; betrokkenheid bij het werk van het Rode Kruis, zichzelf blijven ontwikkelen, werkervaring opdoen,    een gat in uw CV opvullen, iets terug willen doen voor de maatschappij, studiepunten verwerven of gewoon graag actief zijn. Het kan allemaal!

Wat kunt u gaan doen bij het Rode Kruis Utrecht?
Er zijn veel verschillende vrijwilligersfunctie's bij het Rode Kruis Utrecht. Enkele voorbeelden zijn: Coordinator Noodhulp, Vrijwilliger Eerste Hulpverlening, Vakantiebegeleider tijdens een van de vakantie's, Wijkcoordinator of collectant tijdens de collecteweek, Administratief hulpverlener. Hier vindt u een overzicht van de huidige vrijwilligers vacatures bij het Rode Kruis Utrecht.

Wilt u graag vrijwilliger worden bij het Rode Kruis Utrecht?
Nadat u zich hebt aangemeld, volgt eerst een intakegesprek. Dit gesprek is een wederzijdse kennismaking waarbij wordt nagegaan of de verwachtingen van de vrijwilliger en het Rode Kruis met elkaar overeenkomen. Indien u vrijwilliger wordt, krijgt u natuurlijk goede begeleiding. Afhankelijk van de aard van de werkzaamheden die u gaat doen, betekent dit meelopen met andere (ervaren) vrijwilligers en/of het volgen van een training. U wordt ook uitgenodigd voor een introductiebijeenkomst. Op deze bijeenkomst wordt verteld waar het Rode Kruis Utrecht voor staat en leert u andere nieuwe vrijwilligers kennen.

Meer informatie
Wilt u vrijwilliger worden bij het Rode Kruis Utrecht? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek met een medewerkers van vrijwilligersmanagement. U kunt dan samen bekijken welke functie het beste bij u past.
U kunt hiervoor contact opnemen op  tel. 030-25 20 134 of per e-mail:

vrijwilligers@rodekruisutrecht.nl