Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Utrecht Wat kunt u doen Salarisdonatie: Samen helpen

Salarisdonatie: Samen helpen

Met een salarisdonatie helpt u samen met uw werknemers het Rode Kruis Utrecht in al haar activiteiten. Daar zijn wij uiteraard zeer blij mee. Daarnaast is het ook een uitstekende manier om de maatschappelijke betrokkenheid van uw bedrijf zichtbaar te maken. Het versterkt ook nog eens de teamspirit binnen uw bedrijf, omdat uw medewerkers samen hun schouders kunnen zetten onder het helpen van de kwetsbare medemens bij u in de buurt.

Hoe gaat het in zijn werk

U vraagt uw medewerkers eenmalig toestemming voor een vaste, maandelijkse donatie aan het Rode Kruis Utrecht. Degenen die mee willen doen, kunnen dit aangeven op een (digitaal) deelnameformulier. Dit gaat naar de salarisadministratie, waarna de donatie elke maand wordt ingehouden van het salaris van de betreffende deelnemers.
Dit bedrag wordt dus door u in mindering gebracht op het netto maandsalaris. U zorgt voor de administratieve afhandeling en u kunt de bijdragen verhogen, of misschien wel verdubbelen.

Aftrekbaar

Deze giften zijn voor uw bedrijf aftrekbaar van de vennootschapsbelasting (binnen de geldende wettelijke regels). Werknemers kunnen hun (salaris)donaties aftrekken van de belasting als het totaal van hun giften in één jaar tussen 1% en 10% van het brutojaarinkomen komt (minimaal 60 euro). Het exacte fiscale voordeel hangt af van de belastingschijf waarin de werknemer valt.

Wat kan het Rode Kruis Utrecht voor u doen

  • Begeleiding en ondersteuning van uw salarisdonatieprogramma
  • Een introductie (presentatie) door iemand van het Rode Kruis Utrecht Midden
  • Een kant-en-klaar artikel voor in uw personeelsblad of op uw intranet
  • Eenvoudig in te vullen deelnameformulieren voor uw medewerkers
  • Een Rode Kruis Utrecht -actievignet, om te gebruiken in al uw
  • communicatiemiddelen
  • Desgewenst het gedrukte Rode Kruis Utrecht Nieuwsblad, dat 6 keer per jaar verschijnt
  • Verder vermelden wij bedrijven die aan salarisdonatie doen graag op onze website www.rodekruis.nl/utrecht