Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Utrecht Wat kunt u doen December Actiemaand Sociale Hulp

December Actiemaand Sociale Hulp

Samen voor Sociale Hulp in en om Utrecht

De maand december is voor het Rode Kruis Utrecht Midden actiemaand. Doel van deze actiemaand is om voldoende geld te werven voor een jaar lang activiteiten voor de kwetsbare medemens in en om Utrecht.
 
Helpt u ook mee? Dat kan door in december (maar later mag natuurlijk ook) te sms-en: RKU2 naar 4333. Dan wordt er eenmalig € 2 afgeschreven ten bate van het Rode Kruis in Utrecht.

Sociale Hulp van het Rode Kruis in Utrecht, Maarssen en Bunnik

Binnen ons werkgebied verlenen wij sociale hulp aan mensen die eenzaam zijn of om andere redenen zelden buiten de deur komen. Naast onze structurele hulp organiseren wij regelmatig allerlei activiteiten, bijvoorbeeld elke 4e zondag van de maand een gezellige middag in ons gebouw met spelletjes, een hapje en een drankje. En onze vrijwilligers organiseren ook regelmatig dagjes uit of een vakantieweek voor deze mensen. Zo maar een greep uit onze activiteiten, waarmee we proberen eenzame of anderszins kwetsbare mensen uit hun isolement te halen en te houden.
 
 
 

Doneren per sms, hoe werkt het

Geld geven aan een goed doel via sms is een handige en veilige manier van doneren. De mobiele operators ondersteunen dit initiatief en maken het mogelijk dat je SMS-donaties maximaal ten goede komen aan het goede doel.
Hoe werkt het?
Via je mobiele telefoon kan je éénmalig € 2,- doneren aan het Rode Kruis Utrecht Midden. De kosten van de donatie bedragen €2,- plus de kosten voor het gebruik van je mobiele telefoon.
SMS het woord RKU2 naar nummer 4333
 
Na je donatie ontvang je gratis een ontvangstbevestiging met daarin het bedrag dat je hebt gedoneerd. Deze service werkt geheel volgens de gedragscode sms-diensten. Wil je hier meer van weten? Klik dan hier.
GEEF-SMS (4333) is een initiatief van VFI, de branchevereniging van landelijk wervende goede doelen. Wil je meer weten over dit initiatief? Kijk dan op www.geef-sms.nl.

1 december was ook collectedag

Naast onze sms actie werd er op 1 december ook gecollecteerd door scholieren en door vrijwilligers van het Rode Kruis.


 Zij hebben bij elkaar € 1.600 opgehaald. Ook deze opbrengst wordt besteed aan een jaar lang sociale activiteiten en dagjes uit voor mensen die vanwege een sociaal isolement of handicap niet of nauwelijks meer buiten komen.

Uw gift maakt het verschil

Het Rode Kruis Utrecht Midden is als lokale afdeling voor een groot deel verantwoordelijk voor haar eigen inkomstenwerving. Uw steun maakt het verschil. Dan kunnen onze vrijwillgers hun activiteiten blijven uitvoeren en wellicht zelfs uitbreiden. Helpt u mee? Sms RKU2 naar 4333 of geef aan de collectant.

Namens alle mensen die wij in 2012 kunnen helpen, bij voorbaat dank!

Meer informatie? Mail naar ltuyt@rodekruisutrechtmidden.nl of bel naar 030 252 0134 (Leonore Tuyt).