Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Utrecht Dit doen we EHBO en opleidingen Workshops en Cursussen Jeugd-EHBO

Workshops en Cursussen Jeugd-EHBO

Het  Rode Kruis Utrecht organiseert cursussen en workshops Jeugd-EHBO waaraan leerlingen van 10 tot 13 jaar uit het basisonderwijs, het speciaal onderwijs en BSO’s kunnen deelnemen. De kinderen leren wanneer zij getuige zijn van een ongeval  om niet in paniek te raken, wat ze moeten doen, maar ook wat ze  niet moeten doen.

Door kinderen al op de basisschool kennis en vaardigheden van Eerste Hulp bij te brengen levert Jeugd-EHBO daar een bijdrage aan. De cursussen en de workshops worden gegeven door de instructeurs Jeugd-EHBO van het Rode Kruis Utrecht. Een cursus bestaat uit  12 lessen van anderhalf uur en wordt afgesloten met een toets. 
Als het kind voldoende kennis heeft krijgt hij of zij een certificaat. Kosten € 16,- per leerling.


 


Een workshop bestaat uit 4 tot maximaal 6 lessen van anderhalf uur. Daarin worden de meest relevante onderwerpen behandeld. Ter afsluiting wordt een certificaat uitgereikt. Kosten € 5,- per leerling.

Indien u graag meer informatie over een cursus of een workshop Jeugd-EHBO wenst of u wilt uw school aanmelden neemt u dan contact op per mail met Thekla Dieselhorst-van Leeuwen, coördinator Jeugd-EHBO.
Of telefonisch bereikbaar op 030-2520134.