Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Utrecht betrokkenbuur

Ben jij een Betrokken Buur?

​Je wilt best iets doen voor een ander. Wat extra kennis en ondersteuning daarbij zou prettig zijn. Als dit je aanspreekt is het project Betrokken Buur, misschien wel iets voor jou.

 Doe mee!

​Aanmelden

Contact

Vacatures

​Het project

Een Betrokken Buur wil bijdragen aan een prettige en veilige leefomgeving in zijn eigen wijk. Rode Kruis afdeling Utrecht doet dat door mensen bewust te maken van risico’s en hen te activeren hun vaardigheden en netwerken te versterken.

Doel

Het doel van het project is om in elke wijk in Utrecht een netwerk van Betrokken Buren te hebben. Betrokken Buren zijn mensen die signalen oppikken van wat er leeft in de buurt en waar nodig daadwerkelijk hulp verlenen. Op het gebied van veiligheid in- en om het huis, bij kleinere persoonlijke ongevallen, maar ook bij grotere rampen kan hij / zij aanspreekpunt zijn voor professionele hulpverleners.

Zo pakken we het aan

We bieden een training van drie dagdelen, met daarbij informatie om nog eens terug te lezen. Daarop volgend zal je, indien gewenst, een paar keer een mail van ons ontvangen met relevante informatie

Training

  • Snelcursus EHBO (4 uur): hoe te handelen bij de zeven meest voorkomende letsels
  • Reanimatie (4 uur): reanimeren met en zonder gebruik van AED

Workshop

  • Risico’s in/om het Huis: workshop om voorbereid te zijn op calamiteiten.
  • Kennis van de sociale kaart van jouw wijk

Doe mee!

Het project Betrokken Buur is er voor en door vrijwilligers.
Rode Kruis afdeling Utrecht zoekt enthousiaste Betrokken Buren, in Pijlsweerd / Ondiep / Zuilen en Hoograven en binnen afzienbare tijd ook in andere wijken.

Het project start in eerste instantie in de wijken Pijlsweerd / Ondiep / Zuilen en Hoograven. Woon je in een andere wijk en wil je toch graag meedoen? Meld het ons, dan nemen wij contact met je op om te kijken wat we samen in jouw wijk kunnen betekenen.

Vragen?

Rode Kruis afdeling Utrecht
Koningsweg 2
3582 GE Utrecht
tel: 030 - 252 01 34
 (Hanneke Verweij, projectleider)

Aanmelden?