Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Utrecht Actueel Nieuws Tentoonstelling ‘Kind Onder Vuur!’ een groot succes
1 november 2012 |

Tentoonstelling ‘Kind Onder Vuur!’ een groot succes


Van 8 oktober tot met 12 oktober was bij het Rode Kruis Utrecht Midden de tentoonstelling ‘Kind Onder Vuur!’ te zien. De tentoonstelling ‘Kind onder Vuur!’ wil aandacht vragen voor het groeiend aantal oorlogsslachtoffers onder kinderen. Kinderen vormen een kwetsbare groep en worden dan ook vaak extra hard getroffen door oorlog.

Tijdens die week zijn er 3 groepen leerlingen van basisscholen geweest om de tentoonstelling te bezichtigen. Naast de verschillende thema’s bekijken konden de kinderen een quiz doen, een filmpje zien of zelf in een gevangenis zitten. Ook leerden ze bijvoorbeeld wat de gevolgen van een mijn kunnen zijn. Een groepje kinderen besloot vervolgens om de rest van de tentoonstelling op 1 been te bekijken. Dat viel nog niet mee! De leerlingen waren verder vooral erg onder de indruk van de verhalen van de kindsoldaten.

Vier middelbare scholieren hebben als maatschappelijke stage geholpen bij de opbouw, afbouw en het begeleiden van de leerlingen bij het bezoeken van de tentoonstelling.

Dankzij de vele betrokken vrijwilligers die zich hebben gestort op de organisatie en op- en afbouw en begeleiding van de stagiaires is het gelukt om de tentoonstelling in korte tijd tot een succes te maken.