Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Utrecht Actueel Nieuws Stem ons naar de kroonappel!
14 maart 2013 |

Stem ons naar de kroonappel!

Met het project Eerste Hulp bij Administratie (EHBA) maken wij jacht op de Kroonappel in de categorie ‘Helpende Hand’. In deze categorie staat een initiatief centraal waar mensen elkaar de Helpende Hand bieden en vrijwilligers zich duurzaam inzetten voor hun medemens.
En dat is precies waar het om gaat bij EHBA. Bij dit project maken vrijwilligers tijd vrij om geheel belangeloos mensen te helpen hun chaotische financiële administratie weer op orde te brengen. Daarmee worden financiële problemen voorkomen of opgelost en krijgen deelnemers weer grip op hun leven.  Naast dat uitzichtloze situaties worden voorkomen heeft dit voor deelnemers ook een positief effect op de zelfredzaamheid en eigenwaarde.

Hoe verloopt de actie?
Op www.kroonappels.nl hebben wij EHBA ingediend. Het landelijke stemweekend is op 15, 16 en 17 maart, het weekend van NLdoet. In dat weekend  wordt iedereen via televisie, radio en internet opgeroepen om online mee te stemmen in de eigen gemeente. Per gemeente is er in iedere categorie (Kroonappel Buurt, Kroonappel Jeugd en Kroonappel Helpende Hand) één winnaar. De gemeentelijke winnaars stemmen in de week daarop, ook weer online, op winnaars uit dezelfde categorie maar in een andere regio. Elk van de 20 regio’s kent hierna één winnaar  per categorie. Deze komen bijeen op een landelijke selectiedag. Dan blijven er drie winnaars over. Zij ontvangen een Appeltje van Oranje én € 50.000,-!
Doe mee en stem ons naar de Kroonappel! Kijk voor meer informatie op www.kroonappels.nl