Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Utrecht Actueel Nieuws Sport EHBO
3 oktober 2016 |

Sport EHBO

​​​​​​​​Weet u dat uit onderzoek blijkt, dat het aantal blessures op sportvelden toeneemt? Dat het aantal mensen dat eerste hulp kan verlenen op een sportveld gering is ? Dat slechts 3% van de Nederlanders een geldig EHBO diploma heeft en dat een verkeerde manier van hulpverlenen letsel kan verergeren?

Hier willen wij, Rode Kruis Utrecht op reageren en sporters en toeschouwers oproepen zich beter voor te bereiden op hulp bij sportletsels. We verspreiden via social- media onze EHBO-App en vragen daarnaast uw aandacht voor de door ons ontwikkelde interactieve workshops.


  • De workshop EHBO sport duurt 3 uur en behandelt de meest voorkomende letsels bij het sporten en uw sport-specifieke vragen. 
  • De workshop “Hoe te handelen bij de 7 meest voorko​mende letsels” duurt 4 uur (de 7 meest voorkomende letsels zijn: bewusteloosheid, een huidwond, een botbreuk verstuiking of kneuzing, ontwrichting of hoofd-, nek-  en wervelletsel).
  • ​Een reanimatiecursus van 4 uur. Leren reanimeren inclusief het gebruik van een AED. Na afronding  ontvangt de  cursist  een door de Hartstichting officieel erkent diploma.
Omdat wij vinden dat er meer kennis van EHBO aanwezig zou moeten zijn, 

organiseren wij deze cursussen op non-profit basis. 

Hoe is de kennis van EHBO bij u in de vereniging​?


Denkt u wel eens na over het aanleren van EHBO vaardigheden?  Zo ja, dan nodigen wij  u van harte uit contact op te nemen met onze EHBO coördinator de heer Henk Vlaming.


Artikel delen?