Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Utrecht Actueel Nieuws Rode Kruis Utrecht op Stadhuisbrug
13 juni 2015 |

Rode Kruis Utrecht op Stadhuisbrug

​Op zaterdag 20 juni a.s. is Rode Kruis Utrecht in het kader van de Rode Kruis Week met een informatiekraam en demonstraties aanwezig op de Stadhuisbrug. Rode Kruis Utrecht wil de inwoners van Utrecht graag nader kennis laten maken met haar activiteiten. Een team van vrijwilligers vertelt over het lokale werk van het Rode Kruis Utrecht en geeft demonstraties reanimeren en eerste hulp. 

Activiteiten voor kinderen

Voor kinderen zijn er diverse activiteiten. Zij kunnen in oude Rode Kruis kleding op de foto, met hun knuffel naar de berendokter en er ligt een bouwplaat van een Rode Kruis auto voor ze klaar.

Collecteweek

De Rode Kruis Week is een natuurlijk vervolg en aanvulling op de landelijke collecteweek: 14 – 20 juni 2015. Vanaf aanstaande maandag gaan in heel Nederland duizenden collectanten langs de deur om te collecteren voor het Rode Kruis. Zo ook in Utrecht, Bunnik en Maarssen. De opbrengst van deze collecte wordt besteed aan de lokale activiteiten van Rode Kruis Utrecht. Geef ook aan de collectant en steun ons betekenisvolle werk!

Zichtbaar

De Rode Kruis Week wordt ingezet om meer zichtbaarheid te creëren voor het Rode Kruis in Nederland. Het Rode Kruis is in Nederland vooral bekend door de inzet bij grote rampen in het buitenland. Te weinig mensen weten echter wat onze activiteiten in Nederland zijn. Het is de intentie om de Rode Kruis Week jaarlijks terug te laten keren.

Rode Kruis Utrecht op Stadhuisbrug
Foto's: Ralf van Kouwen