Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Utrecht Actueel Nieuws Rode Kruis Utrecht en de Nationale Brandpreventieweken
16 oktober 2016 |

Rode Kruis Utrecht en de Nationale Brandpreventieweken

​‘Hé, doe de deur dicht’. 

Met deze slogan zijn op 28 september de Brandpreventieweken van start gegaan. In de komende weken besteedt de brandweer aandacht aan brandveilig leven. Hoe kun je een brand voorkomen? Hoe herken je de risico’s? Welke brandjes kun je nog zelf blussen? En hoe kun je zo veilig mogelijk vluchten?​

Bovenstaande vragen en meer komen aan de orde in de workshop Risico’s in en om het huis welke Rode Kruis Utrecht samen met de Brandwonden Stichting organiseert. Een interactieve workshop voor zelfstandig wonenden over risico’s in en om het huis, gericht op risicobewustzijn en het aanleren van vaardigheden om in noodsituaties te handelen.

 


Er worden ervaringen uitgewisseld, noodsituaties besproken en met elkaar nagedacht over hoe te handelen in bepaalde situaties. De nadruk ligt op brand(wonden)preventie en de juiste directe hulp bij een brandwondongeval.

Wilt u meer informatie over deze workshop of wilt u zich opgeven? Neem dan contact op met Hanneke Verweij. U kunt haar bereiken via 030 – 252 01 34 of een email sturen naar hverweij@rodekruisutrecht.nl​. Bij voldoende aanmeldingen wordt een workshop en locatie ingepland.Artikel delen?