Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Utrecht Actueel Nieuws PostNL brengt Rode Kruis zegel uit!
29 januari 2012 |

PostNL brengt Rode Kruis zegel uit!

​Vandaag, 30 januari, is het zover! Dan brengt PostNL in samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis een speciale Rode Kruis zegel uit. Deze staat volledig in het teken van de Eerste Hulp.

Er zijn 3 verschillende zegels ontworpen die op een vel van 6 postzegels geleverd worden. Een vel met 6 postzegels kost 4,50 euro. Per postzegel gaat 1,50 euro naar de Eerste Hulp-activiteiten van het Nederlandse Rode Kruis. De zegels zijn nu al te bestellen.

Bijzonder aan de postzegel is de QR-code. Mensen met een smartphone kunnen met deze code meteen toegang krijgen tot onze EHBO app. Een eenvoudige manier om heel snel heel veel mensen te informeren over Eerste Hulp. Zo weet u straks ook alles van Eerste Hulp Bij Ongelukken.

Vanaf 30 januari is de zegel te koop in de Bruna-verkooppunten van PostNL. U kunt de zegel nu al via www.postnl.nl bestellen (levering na 30 januari 2012). Om de administratie- en verzendkosten te drukken zijn de postzegelvellen vanaf minimaal 2 stuks te bestellen.

Het Nederlandse Rode Kruis voert campagne om de Eerste Hulpkennis onder Nederlanders te vergroten. Slechts 3% van de Nederlanders weet op dit moment wat te doen bij een ongeval. Dit percentage moet zeker omhoog!