Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Utrecht Actueel Nieuws Open je hart voor de slachtoffers in Syrië
7 maart 2013 |

Open je hart voor de slachtoffers in Syrië

Twee jaar geleden barstte in Syrië het geweld los. De mate van het geweld en het aantal slachtoffers zijn ongekend groot, een catastrofe voor de bevolking van Syrië. Meer dan 4 miljoen mensen in Syrië hebben dringend hulp nodig. Helpen is niet eenvoudig maar wel mogelijk, het Rode Kruis helpt met zo’n 11.000 vrijwilligers de slachtoffers met voedselpakketten, schoon drinkwater, dekens en medische hulp. De vraag naar hulp is nu met de strengste winter in 20 jaar urgenter dan ooit.  

In Utrecht en Amsterdam gaan vrijwilligers van het Nederlandse Rode Kruis vandaag de straat op om foto’s te maken voor deze actie.

Over de campagne
Fondsenwerving via de traditionele weg voor Syrië is bijzonder lastig, zo is de ervaring van het afgelopen jaar. Het Rode Kruis zoekt daarom naar nieuwe manieren om dat toch voor elkaar te krijgen Het roept heel Nederland op een foto van zichzelf te maken met hun handen in de vorm van een hartje en die vervolgens te delen, met de tekst:

♥OPEN YOUR HEART♥ for the people in Syria! Join me! Deel jouw hart met een foto en doneer (sms OPENYOURHEART naar 4333, € 3,00 of stort op giro 6868). Voor meer info: www.rodekruis.nl/OPENYOURHEART

Iedere week maken we een OPEN YOU HEART clip waarvoor we een selectie van de ingezonden foto’s en de foto’s van BN’ers die deze actie ondersteunen gebruiken. Ook de clips worden op facebook geplaatst en verspreid en zullen het publiek vertellen over de situatie en nood in Syrië.

We proberen op deze manier via facebook een olievlek te creëren waardoor zoveel mogelijk mensen weten dat er hulp nodig is in Syrië en bijdragen hieraan.

Meer informatie over de campagne en hoe u nog meer kunt bijdragen voor Syrië vindt u hier www.rodekruis.nl/OPENYOURHEART