Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Utrecht Actueel Nieuws Jubileumtentoonstelling door Utrecht
29 augustus 2017 |

Jubileumtentoonstelling door Utrecht

Ter gelegenheid van het 150 jarig bestaan van het Nederlandse Rode Kruis reist dit jaar een jubileumtentoonstelling door het land. Vanaf september doet de tentoonstelling Utrecht op diverse locaties aan.

In een grote rood kruis kunnen bezoekers 15 filmpjes bekijken over helden en heldinnen van toen en nu. Rode Kruis-vrijwilligers die het verschil maakten of een rol van betekenis speelden in de geschiedenis van het Rode Kruis. De 15 monologen zijn gebaseerd op het jubileumboek Hier om te Helpen – 150 jaar Nederlandse Rode KruisIn dit boek worden tientallen vrijwilligers in de schijnwerpers gezet; zij vormen de rode draad door de geschiedenis van het Rode Kruis.

Schrijvers Annet Bremen en Koen Caris hebben de verhalen van 15 vrijwilligers omgezet tot indrukwekkende monologen. Acteurs van het Nationale Theater zijn in de huid van deze vrijwilligers gekropen. In samenwerking met het Nationale Theater, productiemaatschappij Lukkien en muziekproducent Mark Schuit zijn de monologen geworden tot vijftien korte filmpjes die in de kruizen te zien zijn.

Het reisschema ziet er als volgt uit:

5 september                                        Rode Kruis Utrecht, Koningsweg 2
16 - 29 september                            Stadskantoor Utrecht
1 -  6 oktober                                        Provinciehuis Utrecht
7 oktober                                                Open dag, UMC Utrecht
8 - 11 oktober                                      Wilhelmina Kinderziekenhuis  - Utrecht
13 - 20 oktober                                                     Hijmans van den Berghgebouw – Utrecht
22 oktober - 3 november             UMC Utrecht

 

Toegang
De toegang voor de tentoonstelling is gratis, aanmelden is niet nodig. U kunt tijdens de openingstijden van de diverse locaties de tentoonstelling vrij bezoeken. U bent van harte welkom!Artikel delen?