Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Utrecht Actueel Nieuws Humberto Tan op bezoek
21 maart 2016 |

Humberto Tan op bezoek

​Rode Kruis ambassadeur Humberto Tan bezocht op 12 februari jl. de Welkom Winkel van Rode Kruis Utrecht. Voor de opnames van het programma Kanjers van Goud trok hij twee dagen op met Rode Kruis-vrijwilliger Erik van Luxzenburg (39) die benoemd is tot Kanjer van Goud. Humberto Tan, die Rode Kruis- en Nationale Postcode Loterij-ambassadeur is, kreeg zo een kijkje in de keuken wat het inhoudt om Rode Kruis-vrijwilliger te zijn. 

Humberto bij de kledinguitgifte vluchtelingen

“Vrijwilligers zoals Erik zijn heel nobel, omdat ze zich onbezoldigd inzetten voor andere mensen”, vindt Humberto Tan. De ambassadeur verdiepte zich in de werkzaamheden die Erik als Rode Kruis-vrijwilliger verricht en volgde hem twee dagen met een cameraploeg. Samen met Erik bezocht Humberto de Welkom Winkel van het Rode Kruis Utrecht en een noodopvangcentrum voor vluchtelingen waar Rode Kruis-vrijwilligers kleding uitgifte verzorgden. ​​

Rode Kruis_Humberto grotre.jpg
 

Humberto helpt bij het sorteren van kleding voor de vluchtelingen.

“Ik heb er nooit bij stilgestaan dat kledinguitgifte zo belangrijk is wanneer er vluchtelingen het land binnenkomen, maar het is natuurlijk logisch dat je warme kleding nodig hebt als je uit Syrië of Libanon komt”, zegt Humberto. “Het heeft indruk op me gemaakt dat de mensen hier in dit centrum niets te doen hebben. Ik sprak een man waarvan zijn vrouw al weken in een kamer zit met hun kind!”

De jas van Achmed

Humberto hielp de Syrische vluchteling Achmed uit Aleppo. Achmed had moeite met het vinden van een passende jas. Na lang zoeken had hij eindelijk een rode jas gevonden die hem goed staat. “Hier ben ik blij mee! Dank jullie wel,” riep hij naar alle vrijwilligers en Humberto terwijl hij zijn duim opstak. 

ahmed.png
 

Vluchteling Achmed is erg blij met zijn nieuwe jas. 

Kanjers van Goud

Kanjers van Goud zijn vrijwilligers die zich inzetten voor de goede doelen die de Nationale Postcode Loterij ondersteunt. Ambassadeurs van de Nationale Postcode Loterij zoals Humberto Tan, die eveneens Rode Kruis-ambassadeur is, gaan op zoek naar deze Kanjers. Dit keer was Rode Kruis vrijwilliger Erik van Luxzenburg uitgekozen. Nieuwsgierig geworden naar de uitzending over Erik? Kijk via deze link de uitzending over Erik terug: www.rtlxl.nl​


 

Foto's: Raymond Rutting​


 

Artikel delen?