Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Utrecht Actueel Nieuws Project Betrokken Buur van start in Hoograven
17 februari 2014 |

Project Betrokken Buur van start in Hoograven

​Het Rode Kruis wil buurtbewoners die iets extra’s doen voor anderen in hun buurt en bijdragen aan een leefbare, betrokken buurt graag ondersteunen met extra kennis.
Tijdens de druk bezochte informatie avond werd de achtergrond van het project toegelicht en werd ook ingegaan op de inhoud van de trainingen waar het Rode Kruis deze Betrokken Buren mee wil ondersteunen.

Trainingen

De trainingen hebben als doel dat mensen zichzelf en anderen in de buurt kunnen helpen in geval van nood. Er is veel aandacht voor EHBO en ook wordt er kennis overgebracht hoe te handelen bij calamiteiten in en om het huis (o.a. bij brand, stroomuitval, CO-vergiftiging). In Hoograven staan de eerste trainingen gepland op drie vrijdagochtenden: 21 en 28 februari en 14 maart van 09.00 en 13.00 uur.

De informatieavond was druk bezocht in het Hart van Hoograven. Projectleider Nieske Blaauw gaf de volgende ochtend ook nog een radio interview voor RTV Utrecht. Klik hieronder om het interview te beluisteren:

Meer weten?

Spreekt Betrokken Buur je aan en wil je er meer van weten? Kijk op de site www.betrokkenbuur.nl en neem contact op met projectleider Nieske Blaauw via 06 – 10 65 63 14 of nblaauw@rodekruisutrecht.nl